Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam u unutrašnjosti

'Cilj mi je da ove godine dovedem nekoliko stotina turista u Slavoniju, a od sljedeće godine po tisuću'

21.09.2014., Vinkovci - Gradskim ulicama prodefilirao svecani mimohod 49. Vinkovackih jeseni.  Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
02.03.2017.
u 18:00

Trenutak je da kažemo: Gospodo, imamo i nešto drugo osim mora! Kad ako ne sad? Interes je velik, konkurenti su u problemima, a za Hrvatsku se zanimaju i oni koji dosad nisu, kaže Selimir Ognjenović

Neki za Selimira Ognjenovića kažu da je posljednji romantik hrvatskog turizma, nema tko ga u branši ne poznaje, a mnogi se slažu da je za naš turizam napravio više i od nekih ministara. Iako se povukao s mjesta direktora njemačkog turoperatora specijaliziranog za putovanja u Hrvatsku ID Riva toursa i, kako kaže, uživa kao njemački umirovljenik, svejedno ne miruje. Jednako entuzijastično, kao kad se prije 20 godina pionirski prihvatio dovođenja turista u unutrašnjost Istre, sad si je za cilj postavio turistički razbuditi – Slavoniju.

Nedavno je tim krajem proveo 95 kapetana jedrenjaka iz Dalmacije, u travnju dovodi četrdesetak iznajmljivača iz Istre. Posredovao i da se u svibnju godišnja Akademija studenata turizma s 95 sudionika iz svijeta s obale prebaci u Vukovar. Potkraj ovog mjeseca s bavarskim novinama, tiraže od 500.000 primjeraka, u Münchenu organizira večeru za čitatelje na kojoj će prezentirati upravo Slavoniju. Dakako, i sedmodnevni aranžman od 695 eura u kojem će gosti iz Njemačke upoznati Zagreb, Đakovo, Osijek, Vukovar, Ilok, Vinkovce, Varaždin...

– Putovanje je zakazano za početak rujna, a vjerujem da ćemo već na toj večeri napuniti jedan autobus. Cilj mi je da ove godine dovedem nekoliko stotina turista u Slavoniju, a od sljedeće godine po tisuću. To neće spasiti Slavoniju, ali nadam se da će me slijediti i neki njemački kolege – kaže Ognjenović, koji je za nedavnog sajma turizma u Münchenu emotivno pozvao predstavnike najvećih turoperatora da mu se pridruže u otkrivanju hrvatske unutrašnjosti. – Trenutak je da kažemo: Gospodo, imamo i nešto drugo osim mora! Kad ako ne sad? Interes je velik, konkurenti su u problemima, a za Hrvatsku se zanimaju i oni koji dosad nisu.

Pritom, Slavonija je sinonim, cijela unutrašnjost zemlje ima priliku hvatati priključak s obalom. Čujem pitanja kakva sam ‘96. slušao u Istri, kad sam u cijeloj unutrašnjosti te regije jedva našao sedam kuća da ih stavim u katalog. Turizam ne kreće kao bujica, bilo je godina kad nismo mogli dobiti goste i za jedan Bol, ali danas u tim istarskim selima i u studenom srećem turiste – ističe.

Za Istru je bila olakotna okolnost što je u ono vrijeme turističku zajednicu vodio još jedan kreativac u turizmu Veljko Ostojić.

– Apsolutno. Hrvatska je otad napravila velik iskorak. Danas predsjednik uprave velikog Novasola na sastanku s ministrom Cappellijem kaže da je Hrvatska ispred Italije, u svojim katalozima imaju 2500 kuća s bazenom u Hrvatskoj, a u Italiji 1300 – prepričava Ognjenović, čijem su se pozivu prvi odazvali upravo iz Novasola obećavši otvoriti ured u Slavoniji. 

>>The Telegraph objavio reportažu: Ovo je Hrvatska koju ne prikazuju u brošurama

Komentara 2

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
23:14 02.03.2017.

konacno nesto razumno

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
22:18 02.03.2017.

da, ljudi jedva čekaju bacati novac na skupi benzin, na nepostojeće vlakove i buseve i riskirati živote na hrvatskim ruševnim i uskim cesticama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije