Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pijavica na otoku

Pogledajte kako je olujno nevrijeme poharalo Murter

murter
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/15
22.08.2014.
u 08:31

U kratkom vremenskom roku palo je preko 50 litara kiše po četvornom metru što je uzrokovalo velike bujice u Murteru

Nakon što je dan prije donijela olujno nevrijeme u sjevernijim dijelovima Hrvatske, ciklona Olivija jučer navečer premjestila se nad sjevernu Dalmaciju. Najteže je, javlja portal Crometeo, bilo na šibenskom području a pogotovo otoku Murteru koji se našao na udaru olujnog vjetra i pijavice.

Točno u 23 sata počeli su grmljavinski pljuskovi, tuča te vjetar koji su s mjesne rive rastjerali mještane koji su uživali u pučkoj fešti. U kratkom vremenskom roku palo je više od 50 litara kiše po četvornom metru, što je uzrokovalo velike bujice koje su nosile klupe, osobne stvari brojnih posjetitelja, ali i razglas s rive. Ubrzo je mjestom prošla i pijavica, a sve su iz svog kombija snimili članovi klape Sveti Florijan nakon što su bili prisiljeni naglo prekinuti nastup na rivi.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Nevrijeme se zatim premjestilo prema Pirovcu i šibenskom zaleđu. U Pirovcu je do ponoći palo 30 mm kiše, što je također izazvalo bujice na ulicama. U Miljevcima i području Radonića padala je jako tuča, a zrna su bila promjera do 7 centimetara.

>>Nad Siskom superćelijski oblaci, u Samoboru pala tuča veličine oraha

>>Srpanjska 24 kišna dana uništila sezonu

Komentara 2

DF
dario.franjic11
12:50 22.08.2014.

Ova ekipa sto je snimila je super al su se naduvali da nisu snimili nebi ni skontali sta im se desilo,izgleda neka dobra domacica.

DU
Deleted user
09:11 22.08.2014.

Kako je 30 mm kiše izazvalo bujice?novinar brka mj jedinice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije