Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklona Melisa

Fotografije nevremena diljem Hrvatske: Na Forumu igrali vaterpolo!

ciklona Melisa,Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/46
30.07.2014.
u 16:45

Jako nevrijeme sručilo se na grad Zadar oko 8.30 sati do 10.30 sati, a obilna kiša poplavila je brojne prometnice u samom centru i na periferiji, kao i u naseljima uz Zadar i otocima

Kao što je i najavljeno, ciklona Melisa jutros je tamnim oblacima prekrila šire zadarsko područje. Donijela je snažno nevrijeme s kišom i grmljavinom.

Jako nevrijeme sručilo se na grad Zadar oko 8.30 sati do 10.30 sati, a obilna kiša poplavila je brojne prometnice u samom centru i na periferiji, kao i u naseljima uz Zadar i otocima. Poplavila su dvorišta kuća, podrumi, restorani, Arheološki muzej u Zadru, a izlio se i velik broj septičkih jama.

Naše ekipe su na terenu, ispumpavamo gdje stignemo. Velika je količina padalina i poplavljenih objekata i stoga molimo ljude za strpljenje rekao nam je Željko Šoša, prvi čovjek zadarskih vatrogasaca.

Jako nevrijeme stvorilo je ogromne probleme i na zadarskim otocima i to na Pagu, Molatu, Silbi, Viru, Istu, Božavi...Srušilo je više stabala na prometnice, a u mjestu Zapuntel nevrijeme je navodno 'odnijelo' cestu u duljini od 200 metara nakon što je vodena bujica podigla asfalt.

Unatoč snažnom nevremenu Zadrani nisu klonuli duhom pa su ispred Sv. Donata gdje je voda preplavila Forum i napravila od njega bazen, njih nekolicina s vaterpolskim kapicama na glavi iznijela golove za vaterpolo.

Nešto iza 16 sati Zadar je opet zahvatilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom.

Jako jugo i kiša poplavili su i rivu u centru Vodica.

U Rijeci prestala padati kiša

Iako je DHMZ za područje Rijeke izdao crveni alarm kao najveći stupanj upozorenja za ekstremne vremenske prilike, danas tijekom prijepodneva na riječkom je području konačno prestala padati kiša.

Očekivalo se jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, baš kao i protekla dva dana, kada je na Kvarneru neprestano kišilo, a u noći na utorak bilo je i snažne grmljavine. Glavnina kiše pala je u noći na srijedu, a tijekom utorka u Rijeci je palo 47 litara po četvornom metru.

Jučerašnji rekorderi po količini kiše svakako su otoci Lošinj i Rab. Na Lošinju su pale 94 litre, a na Rabu 92 litre po četvornom metru. Od petka se očekuje razvedravanje i vrijeme primjerenije ljetu.

Na karlovačkom području nije bilo nevremena, jačih udara vjetra ili tuče. No, jaka kiša i grmljavina zasuli su grad oko 13 sati, nakon čega je kiša nastavila padati.

Otok Vir skoro je potopljen uslijed jakog kišnog nevremena koje traje već drugi dan. Ulice i dvorišta plivaju uslijed velike količine nakupljene vode, a vikendaši i stanovnici muku muče u borbi s vodom jer su poplavljene garaže i podrumi, a potopljene su i neke brodice.

Olujno nevrijeme pogodilo je i grad Sisak i opustošilo gradske ulice.

Problemi u Međimurju

Nevrijeme je u Međimurskoj županiji donijelo mnogo problema zbog velike količine padalina u vrlo kratkom vremenu. No nitko nije ugrožen, niti ozlijeđen, a štete su materijalne - uglavnom "plivaju" podrumi diljem cijele županije, a naročito u užoj okolici Čakovca (Šenkovec, Mihovljan...).

Problem je izazvalo i inače suho korito Trnave u naseljima koje su pod prvim međimurskim bregima s kojih su se, također suhim koritima, naglo slile bujice. Mehanizacija je tako upućena na intervenciju u Macincu i Slakovcu, naseljima općine Nedelišće.

U gornjem pak je Međimurju bilo potrebno nekoliko intervencija zbog stabala koja su pala na prometnice. Zbog udara gromova u trafostanice dijelovi su Međimurja ostali bez električne energije.
Također, odgođeni su svi večernji programi danas započetog Porcijunkulova, središnje međimurske manifestacije. Na otvorenje u 20 sati, u atriju palače Zrinskih, trebao je doći premijer Zoran Milanović.

Foto: Edina Zuko/PIXSELL / Ilustracija

SISAK (FOTO: Edina Zuko/PIXSELL)

>>Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na mail javi@vecernji.net

>>Novo nevrijeme stiže sredinom tjedna!

>>Stiže grmljavinsko nevrijeme: Izdano crveno upozorenje!

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Komentara 20

ZO
zoom
11:09 30.07.2014.

nastavlja se blesavo davanje imena svakom neverinu.tuga i jad!

PO
portugisac
11:05 30.07.2014.

Dobro da nije melasa. Malo glupo ispada kopiranje amerikanaca u davanju ženskih imena raznim nevremenima

SR
Sime Raljevic
11:45 30.07.2014.

Zadre grade cuvaj svog covika. I dosad su te tukle nevere i kise ma si odolio uvik i vitru i oluji. Cvrsti su tvoji temelji od kamena, ukopani u kamen. Ni bura ni jugo, ni pulentada a ni tremuntana tebi voljeni grade nauditi nece. A kada nevrijeme prodje tvoj ce covik s ljubavlju obnoviti, popraviti nanesenu stetu.Svijetli i dalje sjajem svojim u SLOBODNOJ DOMOVINI! BOYERO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije