Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1. TRAVNJA

Cijena plina: Oglasilo se ministarstvo i objasnilo zašto neće svi imati iste cijene

plin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/7
22.03.2017.
u 20:12

Zbog razlika u njihovim tarifama nije moguće postići iste cijene kod svih, navodi ministarstvo

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike oglasilo se vezano uz cijene plina. U priopćenju navode kako u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Napominju i kako su Ministarstvo i Vlada spriječili udar na standard građana te da cijena plina neće rasti u odnosu na prošlu godinu.

- Ministarstvo i Vlada RH spriječili su udar na standard građana te cijena plina od 1. travnja u odnosu na prošlu godinu, cjelokupno gledajući, neće rasti. Treba istaknuti da u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Zbog razlika u njihovim tarifama nije moguće postići iste cijene kod svih. Od 35 opskrbljivača, kod njih 9 će doći do minimalnih povećanja, dok će kod 26 opskrbljivača biti smanjenje cijene u odnosu na 2016. godinu - stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Objavili su i tablicu u kojoj su naveli razliku u odnosu na prošlu godinu.

>> Tko će potpisati ugovor koji HEP-u donosi gubitak?

>> HEP opovrgnuo glasine: Nije istina da ne želimo potpisati ugovor s Inom

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:20 23.03.2017.

cijenu će dići oni koji su radi lokalnih politika ju držali niskom, a ostali će sniziti jer su poslovali sa lijepom zaradom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije