Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi Zagorci u Gruziji

Četiri dana bez struje i vode proveli u društvu četrdesetak stranaca

Erasmus
Foto: Erasmus/Facebook
30.09.2016.
u 19:25

Trojica mladih iz Bedekovčine sudjelovali su u projektu u sklopu programa Erasmus+ i učili kako funkcionirati unutar grupe

Jura Koprek, Borna Bešenić i Luka Smuk predstavljali su Hrvatsku na “Long term training course”, dijelu dvogodišnjeg Erasmus+ programa “On the way to

learn” koji se financira iz fondova EU, a namijenjen je mladima koji žele učiti na otvorenom u grupama iz različitih država i kultura. Ta trojica članova Bedekovčanske udruge mladih (BUMA) sudjelovala su na međunarodnoj radionici u Gruziji, zajedno s 40-ak mladih iz 12 zemalja.

Prvi trening održan je u selu Bakuriani, poznatom gruzijskom skijalištu, udaljenom četiri sata vožnje od glavnog grada Tbilisija. Osim grupnih radionica trening je uključivao i četverodnevno planinarenje u nacionalnom parku Borjomi-Kharagauli. – Cilj je bio naučiti kako se funkcionira unutar grupe i kako premostiti sitne razlike – kažu dečki.

U ta četiri dana, tijekom kojih su propješačili 40-ak kilometara, koristili su samo opremu i hranu koju su ponijeli sa sobom. – Nevjerojatno je koliko se brzo zbližiš s toliko ljudi kad nema tehnologije i ostalih nebitnih stvari koje bi ometale komunikaciju. Nisam imao velika očekivanja, no zaista sam oduševljen ekipom i jedva čekam sljedeći trening u Belgiji – napominje Jura Koprek.

Tijekom planinarenja dolazilo je do trzavica zbog razlika u moralnim vrijednostima i neverbalnoj komunikaciji unutar različitih kultura. Nije bilo struje i vode. – Na kraju se ustanovilo da se timskim radom i dobrom voljom može napraviti sve – kaže Luka Smuk.

Organizirana je i internacionalna večer u kojoj su sudionici predstavljali svoju zemlju, a trojac iz Bedekovčine ponudio je kolege domaćom kobasicom i rakijom. 

>> Mladi iz EU suradnjom jačaju svijest o ekologiji

Komentara 1

I1
ing-12345
20:09 30.09.2016.

Pa ta EU mora propasti kada rasipa novac na ovakve provode dokonih mldaih umjesto da te novce dodjeli siromašnim građanima EU pa tako i Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije