Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dvorac iz bajke'

Cenacolo: Mjesto gdje nastaju krunice koje će se prodavati uz Večernji list

dvorac
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
30.07.2014.
u 08:04

Dvorac Lovrečina djeluje poput dvorca iz bajke

Zajednica Cenacolo u Hrvatskoj ima šest kuća, a u dvorcu Lovrečina nedaleko od Vrbovca nalazi se zajednica koja izrađuje unikatne krunice koje će se od 3. kolovoza do 7. rujna moći kupiti uz Večernji list za 15 kuna, odnosno za 22 kune zajedno s Večernjakom.

Dvorac Lovrečina djeluje poput dvorca iz bajke. Njegovani ružičnjak ispred dvorca govori o vrijednim rukama, a golemi vrt i njive iza dvorca o satima napornoga rada. Tu ima i desetak krava i kokoši, riječ je o pravoj farmi.

– Članovi zajednice žive, zapravo, monaškim životom. Imamo dnevni raspored molitvi i radnih obaveza. Točno se zna tko što radi i to daje odlične rezultate. Svatko ima svoju obvezu kako bi zajednica skladno funkcionirala – objašnjava nam duhovnik Cenacola don Ivan Filipović.

>> Dečki iz Cenacola nižu zrno po zrno svoje molitve

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije