Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan mladosti

Čelnik Komunističke partije Hrvatske: Sljedeće godine ulazimo u Sabor

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/18
24.05.2014.
u 14:15

Iduće godine, rekao je Ilić, KPH sigurno će sudjelovati i na parlamentarnim izborima i očekuju da će sigurno prijeći izborni prag i postati parlamentarna stranka

Oko pet tisuća Titovih poštovatelja, ponajviše iz Istre i susjedne Slovenije, okupilo se danas u Kumrovcu ispred Titove rodne kuće kako bi obilježili Dan mladosti i radosti – 122. godišnjicu Titova rođenja. Već od rane zore Kumrovcem su odjekivale partizanske pjesme „Sa Ovčara i Kablara", „Bilećanka“ „Druže Tito mi ti se kunemo“, kao i Balaševićeve „I ja sam vidio Tita maršala“, Računajte na nas“.

- Tito – to je jedna lijepa uspomena iz mladosti. Puno je Slovenaca nekad puno ljepše živjela u Jugoslaviji, nego što danas živimo u Sloveniji, iako smo danas u EU. Stoga se i nas 50 partizana iz Gorjanske čete u uniformama iz Šentjerneja došlo pokloniti Titu i njegovom djelu. U Sloveniji se čak 70 posto ljudi izjasnilo da je Tito bio pozitivna ličnost, a samo 30 posto da je bio negativac. To je sigurno puno više nego i kod vas u Hrvatskoj – rekao je zapovjednik Gorjanske ćete Milan Kranjc.

Na kumrovečkom Danu mladosti danas su govorili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je rekao:

- Neka mi danas netko pokaže osobu koja je u povijesti napravila više za Hrvatsku i hrvatski narod od Tita.

Općinski načelnik Kumrovca Dragutin Ulama posebno se zahvalio dugogodišnjem predsjedniku Saveza društava „Josip Broz Tito“ Tomislavu Badovincu koji je, rekao je Ulama, unatoč prijetnjama prije 20-ak godina kad je Tito bio „tabu tema“ u Hrvatskoj, stalno dovodio Titove poštovaoce i obožavaoce i brojne druge turiste u Kumrovec.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Zato mu je u ime općine Kumrovec uručio i Općinsku povelju Kumrovca. Na Danu mladosti u Kumrovcu bio je i predsjednik lani osnovane Komunističke partije Hrvatske Radoslav Ilić – Mrki iz Umaga. On je rekao kako se dosad u Komunističku partiju Hrvatske učlanilo 1100 članova, a na današnjoj proslavi u Kumrovcu još njih 300-tinjak.

Iduće godine, rekao je Ilić, KPH sigurno će sudjelovati i na parlamentarnim izborima i očekuju da će sigurno prijeći izborni prag i postati parlamentarna stranka. U Kumrovcu je već po tradiciji bio i harmonikaš Juso Bajrić iz Bosanske Krupe. U Kumrovec sa svojom uniformom iz JNA i titovkom na glavi dolazi već 12 godina i na ulicama Kumrovca zabavlja posjetitelje s Kozaračkim i Užičkim kolom.

- Dok je Tito bio predsjednik, imao sam restoran u Bosanskoj Krupi i ništa mi nije falilo. Nakon što su mi četnici sve spalili, danas s petero djece nemam ništa. Preživljavam jedino s ovom harmonikom – rekao nam je Juso Bajrić. Poslijepodne, u kumrovečkom Muzeju Staro selo otvorena je i izložba „Josip Broz Tito – fotoamater".

>> Josip Broz Tito vraća se u Kumrovec kao fotoamater

Komentara 218

Avatar Joja
Joja
14:24 24.05.2014.

Nakon svega sta nam se desilo zadnjih dana jos nam samo ovi falu. Strasno

Avatar una12
una12
14:24 24.05.2014.

Njima je mjesto u Vrapcu ili Popovaci a ne u Saboru. Boze bolesnika, jos se uvjek neki furaju na propale sisteme.

OL
olrajt
14:40 24.05.2014.

...fašnik i maškare u petom mjesecu...svašta!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije