Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica na dunavu

Čelnici grada Vukovara boravili u službenoj posjeti Baču u Srbiji

Ivan Penava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.04.2015.
u 13:01

Suglasili su se da Grad Vukovar i Općina Bač svojim Vladama upute zahtjev za rješavanje pitanja graničnog prijelaza na Dunavu

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je Općinu Bač (Srbija) gdje su se susreli sa predsjednikom općine Draganom Staševićem. Kako se navodi na službenoj stranici grada Vukovara tom prilikom razgovaralo se o o unapređenju međusobne suradnje, usuglašavanju termina za tretman komaraca na obalama Dunava kao i pokretanja zajedničke inicijative za uspostavljanje redovitog prometa na graničnom prijelazu na Dunavu.

Suglasili su se da Grad Vukovar i Općina Bač svojim Vladama upute zahtjev za rješavanje pitanja graničnog prijelaza na Dunavu. Uz Penavu u Baču su bili dogradonačelnik Srđan Milaković, nedavno imenovan gradonačelnikov savjetnik za odnose sa Srbijom Nebojša Bajić i direktor Veterinarske stanice Vukovar Tomislav Šota. Grad Vukovar i Općina Bač već godinama imaju dobru suradnju koja je 25. listopada 2011. godine ozvaničena i potpisivanjem Povelje prijateljstva.

Upravo su dobri odnose predstavnika dvije lokalne samouprave rezultirali time da Vukovarci ponovno mogu slobodno koristiti vukovarsku adu koja je omiljeno ljetno izletište građana. Naime, kroz razgovore Općina Bač je omogućila gradu Vukovaru nesmetan prilaz adi kao i se ista uredi za ljetne kupanje. Slijedom toga dogovora Vukovarci već godinama odlaze na adu pri čemu im ne trebaju nikakvi dokumenti.

>>Gradsko vijeće Vukovara: Sprema li se smjena ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar?

>>Vukovar i Škabrnja planiraju potpisivanje Povelje prijateljstva

Komentara 18

DU
Deleted user
13:30 01.04.2015.

Hvala Opštini Bač što nas Vukovarce pušta bez dokumenata na vukovarsku adu na kupanje koja pripada katastarskoj općoni Vukovar i koja je neotuđivi dio teritorije Republike Hrvatske. Ili u prijevodu HVALA im što na dopuštaju da koristimo svoje.

AU
aurora1zn
15:29 01.04.2015.

kako to gradonacelnice Vukovara ste u Srbiji a hrvatskoj vladi blokirate mimohod a sa srbima se sastajete i bancite??

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:06 01.04.2015.

Hdz u potrazi za biracima. Vukovarska ada je hrvatski teritorij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije