Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ŠTANDOVI

Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć Milanu Bandiću

sloković prodanović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
15.02.2017.
u 08:54

Sljedeća sjednica Optužnog vijeća na kojoj bi se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice zakazana je za 23. veljače

Sjednica optužnog vijeća u aferi Štandovi danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno odgođena. Ovaj put sjednica je odgođena zbog Milana Bandića, odnosno činjenice da su mu njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć.

Sljedeća sjednica Optužnog vijeća, na kojoj bi se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice, zakazana je za 23. veljače, a sud će Bandiću postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti.

U aferi Štandovi, osim Bandića, optuženi su Ivica Lovrić i Zdenka Palac, a tereti ih se za pogodovanje građanskoj inicijativi U ime obitelji, kojom je Grad Zagreb oštećen za oko 300.000 kuna.

Iako je optužnica podignuta prije skoro dvije godine, ovo suđenje nikako da počne.

Prvo je sud odbacio optužnicu smatrajući da u njoj nema elemenata kaznenog djela.

No nakon žalbe Uskoka, Vrhovni sud ju je vratio nižem sudu na ponovno razmatranje.

Nakon toga obrana optuženika tražila je izdvajanje iskaza svjedoka koji su ispitivani u Uskoku bez nazočnosti odvjetnika, što je inače sukladno zakonu. Sud im je to odbio.

Obrana se na tu odluku žalila, no Vrhovni sud potvrdio je odluku nižeg suda. Nakon toga sjednice su odgađane iz različitih razloga. 

>>Vrhovni sud odbio zahtjev za izdavajanje iskaza svjedoka u aferi Štandovi

>>Optužnica Lovriću i Klemmu nije potvrđena jer obrana traži da se izdvoje iskazi svjedoka

>>Ovako se opstruira suđenje: Lovrić za sud bolestan, no za obljetnice nije

Komentara 49

CA
carlo20
12:03 15.02.2017.

Ta optužnica je cirkus, Gradonačelnik Zagreba ima po zakonu ovlasti i zadatak da pomaže i izlazi u susret razno raznim civilnim udrugama i aktivistima u gradu, pa tako pomaže najviše lgbt udrugama, a kad je odlučio pomoći aktivistima oko referenduma što je klasični čin civilnog aktivizma, našao se u problemima samo zato jer pomaže konzervativne civilne udruge. DORH na svoj način tumači zakone i izvodi konstrukcije, ali to ne prolazi na sudu jer optužnice padaju, ali onda se opet iz političkih razlog obnavljaju. Čak i da prođu na našem sudu uskok-ove nebulozne optužnice, postoji sud u Strasbourgu koji ruši sve te političke konstrukcije i sudske odluke pod pritiskom politike. Sve što se radi protiv Bandića je hajka i kratkoročnog je daha i služi samo tome da se Bandića politički umrtvi, ponizi i umirovi.

SO
Somelier
09:57 15.02.2017.

Bandić je pozajmio štandove udruzi "u ime obitelji" . Bandić je pozajmio štandove LGBT udruzi. Zamisli nikoga to ne interesira a interesira ih samo ovo što je dao udruzi u ime obitelji. Ako nemaju ništa jačega to je onda stvarnorno sramota za naše pravosuđe. Ovdje će se kačiti za par sto ili tisuču kuna a u HAVC- u im milijuni prolaze.

Avatar nekakav
nekakav
09:37 15.02.2017.

a napišite iz kojih razloga. ako su to uobičajeni pravni manevri, onda nemojte iz toga raditi cirkus. da je optužnica dobro i čvrsto temeljena, ne bi se rušila, padala, potvrđivala, nekoliko puta. još jednom, ako je ovo dozvoljeno, onda čemuemu uopće pišete o tom slučaju? imate i drugih daleko zanimljivijih, i radi se o stotinama milijuna, pa ne pišete. aha, to su vaši gazdi.. ok, ne smijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije