Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepote

Čarobna Dalmatinska zagora predstavljena turističkim djelatnicima

Dalmatinska zagora
Foto: Ivica Čavka
1/19
30.09.2016.
u 21:15

- Muzej je u godinu dana obišlo preko 40 tisuća posjetitelja, to je brojka koja nas zadovoljava, a vjerujemo kako će broj posjetitelja biti još i veći u narednom periodu - rekao je voditelj Muzeja Sinjske alke.

Čarobni svijet Dalmatinske zagore u dva dana na pladnju su imali brojni turistički djelatnici, hotelijeri, vodiči. U organizaciji Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije (RERA), a sve pod paskom Kristijane Čolović iz agencije Helle Travel Croatia DMC, upoznavali su se ljepotama onog što nude Klis, Sinj, Vrlika i Trilj. Sve u svrhu pojačanje turističke ponude, spajanja Splita, koji je jedna od vodećih turističkih destinacija sa Zagorom u kojoj se nudi iznimna kulturna baština, ali i prirodne ljepote. Na Klisu su sudionici imali prigodu vidjeti dijelove bitke, koju su prezentirali Uskoci, u Trilju su, pak pratili susrete Rimljana i Dalmata, u Vrlici su s užitkom popratili nadaleko znano Vrličko kolo, a u Sinju je u fokusu zbivanja bio Muzej Sinjske alke, koji je nedavno proslavio prvi rođendan.

- Muzej je u godinu dana obišlo preko 40 tisuća posjetitelja, to je brojka koja nas zadovoljava, a vjerujemo kako će broj posjetitelja biti još i veći u narednom periodu - rekao je voditelj Muzeja Sinjske alke.

Sudionici edukacijskih izleta, među kojima je bio i niz inozemnih turističkih djelatnica, bili su oduševljeni onim što su vidjeli, još jednom su spoznali da Dalmatinska zagora ima niz toga vrijednog ponuditi gostima.

Komentara 2

MO
mobitel20
23:38 30.09.2016.

Malenkost, znaci, u Jugi je bila pokrivena kanalizacija i ozbukane kuce koje sada nisu? Ma sjajno...! Demografija je puuno siri problem i nece se rjesiti pateticno tragicnim pristupom. Ljudima treba dati vjeru u bolje a ne samo plju.vati i pricati bajke o Jugi...ocito vasi nisu bili gastarbajteri...

MA
Malenkost
21:49 30.09.2016.

Moja Dalmacija ili tocnije Zagora je osiromasena. Sve je unisteno. Alkoholizam strasan, vrhunac po broju u HR. Nezaposlenost i Beznade nikad gore. Bakice s mrenama i bez zubi, okolis neureden, vrtlovi mahom zapusteni, maldi nezaposleni sjede po Kaficima ili sportskim kladionicama, cijeli razredi ucenika nestaju, Dalmatinka kao strasna Ruina zarasla vec u mala stabalca, bivsa kasarna u raspadu, urusavaju se kuce i pojte, krnjave nedovrsene kuce bez fasada, polja u korovu, gradska kanalizacija nepokrivena nesnosno smrdi posebice ljeti, ... . Apokalipsa. Dode mi za plac. Sve je opljackano i unisteno. Javlja se i sijecanje da je u YU bilo puno bolje, zamislite te cinjenice, dakle odgovorna Gospodo u dalmatinskoj Zagori dali shvacate sve cesce nostalgije za YU?? Hej tko to ne zeli cuti? Zamislite gospodo ! Vi ste cak gori nego ona YU. Zar ima gore procijene stanja. Na odgovorna Gospodo to je vise nego zalost. Srami te se. Populus vam ima odgovor: Iseljavanje iz HR i Natalitet na dnu. HR nikad nije bila ugrozenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije