Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baranović o OPG-ovima

Čačićevi reformisti: Pozivamo Zorana Milanovića da ispravi nepravdu

Baranović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.01.2015.
u 13:13

- Ovim Zakonom štite se i oni koji nisu kupovali prvu nekretninu, nego su kreditima u francima kupovali jahte, apartmane na moru i skupe automobile - rekao je Petar Baranović.

Potpredsjednik Narodne stranke - reformisti Petar Baranović kazao je da su izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojima se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna, nedorečene, nepravedne i opasne jer izostavljaju neke egzistencijalno ugrožene segmente društva.

Iz stranke na čijem čelu se nalazi Radimir Čačić, smatraju da su ovim Vladinim izmjenama oštećena u prvom redu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici.

"To je za nas neprihvatljivo"

- Ovim Zakonom štite se i oni koji nisu kupovali prvu nekretninu, nego su kreditima u francima kupovali jahte, apartmane na moru i skupe automobile. A poljoprivrednici koji su uzimali kredite za stado, poljoprivredni stroj, kao i obrtnici koji su dizali kredite za ulaganje u osnovna sredstva i tako ostvarivali egzistenciju, plaćali poreze i zapošljavali, potpuno su izostavljeni iz ovog Zakona i nezaštićeni, a to je za nas neprihvatljivo - kazao je Baranović koji smatra da ovaj Zakon dodatno ugrožava njihovu egzistenciju i poslovanje.

- Apeliramo i pozivamo premijera Zorana Milanovića da ispravi nepravdu i hitno pokrene izmjene i dopune Zakona o zamrzavanju tečaja franka kako bi zaštitio poziciju hrvatskih poljoprivrednika i obrtnika, a samim time i nacionalne interese - kazao je Baranović i dodao da će u protivnom potpuno nestati "sela kontinentalne Hrvatske".

>>Jesu li banke zaradile na tečaju franka?

>>Kapital se seli u SAD, 'parkiranje' u švicarcu privremena je stanica

Komentara 15

Avatar salko1951
salko1951
13:24 28.01.2015.

Štiti bogate!!Koji je to socijaldemokrata!!!

DU
Deleted user
13:27 28.01.2015.

još jedan šlamperaj vladajućih

AM
amky1
13:40 28.01.2015.

Kakav je to hrvat bez jahte i vikendice na moru? Obitelj te se odrekne preko novina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije