Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reformisti

Čačić stranku i službeno osniva u rujnu

Radimir Čačić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.07.2014.
u 23:00

Zanimljivo je da će u statutu nove stranke bivšeg HNS-ovca stajati da se člana ne može izbaciti zbog verbalnog delikta

Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformista uskoro bi trebala prerasti u političku stranku. Kako doznajemo, zahtjev za registraciju stranke bit će podnesen do kraja kolovoza, a u trećem tjednu rujna trebao bi se održati i osnivački sabor stranke. Zahtjev za registraciju mogao se podnijeti i ranije, ali u inicijativi su zbog sabora stranke čekali da se broj članova približi brojci od pet tisuća. Biranje vodstva u novoj stranci ići će po principu jedan čovjek – jedan glas, a zanimljivo je da će u Statutu stranke stajati da se člana ne može izbaciti zbog verbalnog delikta. Utemeljitelj inicijative Radimir Čačić vrijeme do formalnog osnivanja stranke ne gubi.

Trenutačno je, doznajemo, zaokupljen izradom simulacije proračuna te pronalaskom rješenja za više od 300 tisuća blokiranih građana. Čačić ima u planu do jeseni napisati i vlastiti prijedlog zakona kojim bi se problem blokiranih trebao riješiti, a prije upućivanja zakona u proceduru namjerava razgovarati s čelnicima banaka s obzirom na to da njima građani najviše i duguju. Čačić radi i na simulaciji državnog proračuna, a tema koja ga posebno zanima i kojom se također planira pozabaviti jest gospodarenje otpadom.

>> Čačić: Vlada nije ispunila očekivanja, ali nećemo je rušiti

Komentara 16

19
1995josip
23:17 30.07.2014.

Prije nekoliko dana je izašao iz zatvora ! To su drugari iz kukuriku kokošinjca sredili, i sada nam ponovo prodaje muda pod bubrege ! Zašto nas davite sa tim bivšim političarima ?

KA
kajinx
00:13 31.07.2014.

Imamo 1000 i jednu stranku. To nije dovoljno, trebamo imati 2000 i dvije stranke. Ne, u stvari svaki birač treba imati svoju stranku.

XA
xaron
02:09 31.07.2014.

Čačić i nije neka klasa, ali svi ovi u vladi su mnogo , mnogo gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije