Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Bauk: Marić se u Korizmi odrekao brata. Grmoja: To je loša poruka

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
Autori: Tea Romić, Hina
01.03.2017.
u 14:34

- Rekao sam vam sve, nemojte više, molim vas – zaključio je Butković.

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je danas kako ne vidi nikakav problem u činjenici da je u upravu HŽ putničkog prometa imenovan brat ministra državne imovine Gorana Marića Svetimir Marić.

- Gospodin Marić imenovan je u tvrtku kćer HŽ putničkog prijevoza, odluku je donijela uprava Putničkog prijevoza, takve odluke ja ne donosim. Ako je čovjek stručan i kvalificiran, ako je sve po Zakonu, ne vidim problema tu - rekao je Butković. Na komentar da ne vidi problem ni u činjenici da je riječ o bratu ministra, Butković uzvraća "a čujte, brat, uvijek je netko nekome brat".

- Ako je netko utjecao na to, a koliko ja znam nije, ja nisam, a i gospodin Marić je dao izjavu da nema o tome nikakvog pojma i ja mu vjerujem. Ako nitko nije utjecao, ako je to zaista odluka uprave HŽ Putničkog prijevoza da je čovjek stručan i kvalificiran, onda po meni ne bi trebalo biti problema. Povjerenstvo za sukob interesa će vjerojatno o tome raspravljati pa će oni donijeti svoje mišljenje – objašnjava Butković. Upitan vjeruje li kolegi Mariću da nije imao veze s imenovanjem svog brata, Butković odgovara kako je tražio očitovanje HŽ Putničkog i već priopćio ono što su mu odgovorili. Nije imao odgovor na pitanje zašto je smijenjena osoba na čije mjesto je Marić došao.

- Rekao sam vam sve, nemojte više, molim vas – zaključio je Butković.

Grmoja: Loša poruka

Nikola Grmoja (Most) drži da se radi o lošoj poruci. 

- Smatramo da je to loša poruka. Ne znam tko je odgovoran ali definitivno je trebalo paziti da je imenovani u srodstvu s ministrom u Vladi i da se time šalje loša poruka - rekao je.

Na upit što očekuje nakon što se to otkrilo odgovorio je kako očekuje da "oni koji su odgovorni za to povuku poteze, dakle oni odgovorni za imenovanje".

- Očekujem da se, ako se dogodio bilo kakav propust, vidi može li se stvar promijeniti, je li uputno i dobro da se na poziciju o kojoj Vlada odlučuje imenuje brat jednog od ministara - izjavio je Mostov zastupnik.

Bauk: Marić se u Korizmi odrekao brata

- Svak se u Korizmi nečeg odrekao, pa se i gospodin Marić brata - komentirao je Arsen Bauk (SDP) navodeći kako je ministar Marić rekao da nema ništa s tim i da brata nije čuo tri mjeseca.

Mislim da bi to bio dobar primjer da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdi činjenice, je li bilo utjecaja ministra Marića ili ne. Naravno, moguće je da i nije bilo, ali je zbog njegove vlastite vjerodostojnosti bolje da se očituje nadležno tijelo, rekao je Bauk.

- Ako Božo Petrov može zaposliti kuma, onda ministar Marić misli 'mogu ja brata - rekao je Ivan Vrdoljak (HNS), a na Butkovićevu izjavu da je uvijek netko nečiji brat uzvraća - "ja imam dvije sestre".

>> Brat Gorana Marića imenovan za člana Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila

>> Kako je Goran Marić postao najmoćniji ministar u Vladi

Komentara 55

DU
Deleted user
12:53 01.03.2017.

Zanimljivo kako su o i komunistički i jugoslovenski mediji dosljedni. Kad je Račan zapošljavao svoje supruge Leko svoju kćerku Perković svoga sina Savka svoga zeta i slično nije bilo po njihovim crvevnim tiskovinama ništa sporno

S9
slavonac.90
13:29 01.03.2017.

Sada se brat ministra Marića ne bi smio nigdje zaposliti, a Milanovićev Krešo je nekažnjeno mogao mutiti što mu palo na pamet i nikome ništa! Prokleti narod ljevičara...

KA
karlodrago
15:24 01.03.2017.

Bauk,Stazić, Vrdoljak i kad im se pridruži Pernar ,to su braća Tito im je ćaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije