Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A OČEKIVALA SE OSTAVKA

Karamarko odgodio Predsjedništvo HDZ-a

Tomislav Karamarko
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
20.06.2016.
u 17:12

Naši izvori iz HDZ-a koji su utjecajni na terenu tvrde da navodno podršku među županijskim organizacijama ima Andrej Plenković, europarlamentarac koji cijelo vrijeme iskače kao mogući novi šef.

Iako se očekivalo da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas na sjednici Predsjedništva stranke podnese ostavku na mjesto čelnika stranke, to se neće dogoditi. Barem ne danas. Naime, Karamarko je odgodio današnju sjednicu Predsjedništva! 

Sjednica je najavljivana prvo za danas u 10 sati, pa u 18 sati, a na kraju je odgođena. Večernji list ima informaciju da će nova sjednica Predsjedništva biti organizirana sutra u 11 sati, a navodno je razlog odgode taj što Tomislav Karamarko priprema novo rješenje koje ne uključuje njegovu ostavku nego će pokušati privoljeti članove Predsjedništva da ostane na čelu HDZ-a i da vodi HDZ na parlamentarne izbore okružen užim izborom novih ljudi oko njega. 

Podsjetimo, očekivalo se da će Karamarko danas na sjednici Predsjedništva podnijeti ostavku. Presudno pitanje u HDZ-u je sada koga će izabrati za novog predsjednika. Naši izvori iz HDZ-a koji su utjecajni na terenu tvrde da navodno podršku među županijskim organizacijama ima Andrej Plenković, europarlamentarac koji cijelo vrijeme iskače kao mogući novi šef.

– Mislim da će dosadašnji predsjednik stranke donijeti odluku koja će staviti ponovno HDZ u ulogu favorita na idućim izborima – iznio je jutros član predsjedništva HDZ-a  Darko Milinović svoja očekivanja.

Tolušić: Dolazimo svojom glavom na sjednicu

Na sjednicu Predsjedništva osvrnuo se i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković na današnjoj konferenciji za novinare. Na pitanje novinara ima li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko njegovu potporu, Butković je odgovorio da je večeras sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će se raspravljati o okolnostima u kojima se stranka nalazi.

– Budite sigurni da ćemo doći sa svojom glavom na Predsjedništvo – kazao je Butković, a s njim se složio i Tomislav Tolušić, ministar regionalnog razvitka i EU fondova, također potpredsjednik HDZ-a. 

Ostavku lidera Hrvatske demokratske zajednice danas je očekivao i Vladimir Šeks.

– Očekuje se da će oko 18 sati Tomislav Karamarko podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a i tada bi HDZ trebao odmah krenuti u postupak izbora novog predsjednika i to na temelju načela "jedan član – jedan glas" i, ako se profilira kandidat poput Plenkovića koji ima ugled, prestiž, HDZ s takvim predsjednikom ima dobre šanse i izglede za vrlo povoljan rezultat na izborima. Karamarko mora napustiti političku pozornicu – rekao je ranije danas Šeks za N1 televiziju.

Karamarka smatra najodgovornijim za činjenicu da je HDZ uspio srušio vlastitu vladu. – Vrh HDZ-a bio je dužan politički ne vjerovati na riječ Karamarku da će sigurno, a bez jamstava, uspjeti formirati novu parlamentarnu većinu – zaključio je Šeks. 

>>HDZ je u zadnji čas od Mosta još tražio dogovor i pomoć

Komentara 302

DU
Deleted user
13:43 20.06.2016.

Ako hoće Kramarko dobro HDZ, sam treba dati ostavku.

CI
cincokapulicaf
13:49 20.06.2016.

U sdp-u je samo jedna glava i to bahata i prištava.

PR
prarvat
13:56 20.06.2016.

Ne treba im previše zamjerati odnos prema Karamarku. Ljudski je bilo da ga se odmah ne odreknu. Ipak im je on pomogao u političkom napredovanju. No sad su nove okolnosti. Ipak mislim da je Plenković, Marić, Maletić ili Kovač sadsad bolji izbor za nove pobjede. Žena mi kaže da bi glasala za HDZ prvi put ako bi izabrali Plenkovića. Ja sam ipak za Most! Oduševili su me novim pristupom politici. Mislim da su podigli ljestvicu odgovornijeg političkog djelovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije