Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u splitu

Bura srušila fasadu 50 milijuna kuna vrijedne Medicinske škole

Zdravstvena škola,Split,bura
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/7
06.03.2015.
u 13:32

Gradila se četiri godine, izdržala godinu i pol

Zbog jake orkanske bure koja je i danas nastavila zagorčavati život stanovnicima obalnog dijela Hrvatske, otpala je fasada s nove zgrade Srednje zdravstvene škole u Splitu. Učenici iz prve smjene poslani su kućama, a oni iz druge su upozoreni da ne dolaze na nastavu.

Obnovljenu školu otvorio je u rujnu 2013. tadašnji ministar prosvjete Željko Jovanović. Nova se zgrada gradila više od četiri godine, a država je u nju uložila 50 milijuna kuna.

Zdravko Omrčen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije, ističe kako je izvođač ovih nekvalitetnih radova Osijek Koteks u stečaju i štetu će vjerojatno podmiriti država ili županija. U nekvalitetu obavljenih radova profesori i učenici su se uvjerili odmah nakon otvaranja jer je zgrada još onda prokišnjavala pa je po skupocjenoj opremi padala kiša. Nije čudo što olujnu buru nije izdržala, a 50 milijuna odlazi u vjetar.

>>Bura otpuhala Sajam GAST: Oštećen šator, policija zatvorila cestu

>>Meteorologa RTL-a orkanska bura umalo otpuhala iz kadra

Komentara 12

KA
kafka
14:19 06.03.2015.

A što, Osijek Koteks ne snosi nikakvu odgovornost zbog slabo izvedenih radova?????

LA
larala
14:35 06.03.2015.

kakva država, takve i fasade, drže sam dok treba uzeti lovu... al, bitno da ce sutra opet naši politicari pozivati građane da dignu kredite i obnove fasade, kao uštedjet ce na grijanju

ST
strsljen2013
14:58 06.03.2015.

Treba napomenuti da je EU gurnula pod tepih istraživanje i naputak stručnjaka za požare gdje su proučene i ispitane takve gradnje fasade. Takva fasada je iznimno opasna za požare i njihovo širenje, doslovno je nemoguće požar ugasiti što je zgrada veća. Normalno EU je zabranila objavljivanje radnje i počela dijeliti novce za njihovo postavljanje. Nakon požara dolazi pitanje, što niste zgradu osigurali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije