Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

'Bujica': Što ako nije popustio samo nasip nego i nacionalna sigurnost?

poplave
Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL
22.05.2014. u 11:14

Bujančeva emisija jedina objavljuje snimku sjednice vlade na kojoj predsjednik Vučić govori da je pucanje nasipa kod Rajevog Sela spasilo Šabac i Mitrovicu, što je odmah na našoj i bosanskoj strani dalo hrane pričama da su nasip digli u zrak Vučić i Dodik

Tko su dva muškarca uhvaćena u blizini savskog nasipa u Klakarima kraj Slavonskog Broda, je li istina da su prije pucanja nasipa kod Rajevog Sela viđeni nepoznati ljudi, itd. itsl. – množe se pitanja bez odgovora na koja hrvatska policija ipak ima jedan jedini odgovor: to su priče alkoholiziranih osoba. U uvodnom 12-minutnom prilogu „Bujice“ vidjeli smo i snimku, preuzetu sa službene internetske stranice srbijanske vlade, na kojoj predsjednik Vučić priznaje kako ne bi bilo moguće braniti Šabac i Mitrovicu da nije pukao nasip u Hrvatskoj.

„Bujica“ ima i svjedoke koji tvrde da je voda poletjela u zrak, a onda potekla kroz brešu u nasipu i da se prije probijanja nasip zatresao – uglavnom, što god tko o svemu mislio, Bujanec je načeo pitanje nacionalne sigurnosti u trenucima katastrofa, čime se bavi svaka ozbiljna država. Bio je potaknut izjavama bijeljinskih Srba na njihovoj BN televiziji koji su optuživali svoje vođe da su obranu od poplave svjesno zanemarivali kako bi što manja količina savske vode stigla do Srbije, što su na sastanku u četiri oka dogovorili Dodik i Vučić.

Krajnje potreban odmor od politike do kraja emisije pružala su nam dva gosta. Idriz efendija Bešić, imam iz Gunje, u poplavi je izgubio biblioteku od dvije tisuće knjiga. Darko Movrić, potpredsjednik Udruženja riječnih brodara i šljunčara, nije našao ni jednu lijepu riječ za birokraciju koja šljunčarama ne dopušta vađenje šljunka iz riječnih korita. Telefonom se u emisiju javila gđa Mirela Holy i pobijala neke Movrićeve tvrdnje, nastojeći ne biti bahata, što joj nije sasvim uspjelo. Sve u svemu, ova „Bujica“ o poplavi svojom se živošću i zanimljivošću temeljito razlikovala od svega što je na istu temu dosad ponudio HRT.

>> UŽIVO Vlada danas zasjeda u Županji! Mještani Posavskih Podgajaca odlučni obraniti mjesto od bujice

Komentara 10

EN
enigma898
12:45 22.05.2014.

U Klakarima su interventni policajci uhvatili srbe koji su imali namjeru dignuti u zrak nasip, uočili su ih volonteri-veterani SJP Krpelj iz Vinkovaca... Hrvatski mediji šute...

LU
lukabulic
12:08 22.05.2014.

bravo za bujicu -i gosp. bujanca malo zaljujani nasip bujica odnese što je i učinjeno --možemo li se mi kakvim staklima zaštititi od srbije-volio bi da nam milanović odgovori - -

LU
lukabulic
12:03 22.05.2014.

ma komunisti su majstori improvizacije -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije