Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Budiša: Netko iz Hrvatske skriva Udbine likvidatore

budisa
Žarko Bašić/Pixsell
Autor
Tihomir Dujmović
19.01.2011.
u 21:10

Lider Hrvatskog proljeća i svjedok moderne hrvatske povijesti za Večernji list govori o posljednjim događajima u dijaspori i bombi u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu.

Kako gledate na informacije da je u hrvatskom veleposlanstvu podmetnuta bomba za koju se u popratnom tekstu kaže da je namijenjena predsjedniku Josipoviću, da je to tek opomena i da slijede likvidacije brojnih četnika?

Užasnut sam tim događajem, no, ako ne mogu hrvatska i njemačka policija, a onda očito ni policijske snage cijele Europske unije, otkriti tko je poslao tu bombu, onda se valjda može oprostiti i Draženu Budiši da nema jednoznačan odgovor na to pitanje. Neka to bude medijska iznimka jer po nizu medijskih analitičara Budiša je kriv za brojna novovremena hrvatska zla! Dakle, podmetnuta bomba u veleposlanstvu mogla bi u najboljem slučaju sa 50 posto vjerojatnosti imati karakter o kojem kao po narudžbi govore svi, ali baš svi hrvatski mediji. Dakle, svi tvrde da je neki hrvatski emigrant, iritiran Josipovićevom politikom, prigrlio stare metode jednog dijela naše emigracije i odlučio se protiv njegove politike tijesne suradnje sa Srbijom boriti terorizmom. To je definitivno za svaku osudu jer terorizam nema opravdanja i iza njega se ne može stati.

Drugih 50 posto treba tražiti u sličnoj povijesnoj analogiji. Dakle, mi donekle upućeni znamo, šira javnost nešto manje jer mediji o tome i danas uglavnom šute, da je infiltracija komunističke tajne policije u hrvatsku emigraciju bila velika. Imate niz terorističkih akcija koje je izvela Udba, a ne emigracija, imate niz letaka, dopisa, pa i časopisa koje je pisala Udba, a ne hrvatska emigracija. Napokon, imate niz zločina koji se pripisuju emigraciji, a počinila ih je Udba. Dakle, podjednake su mogućnosti da je bombu postavila hrvatska emigracija kao i Udba. Prebaciti svaku sumnju na emigraciju znači poslati poruku da su ti Hrvati emigranti radikalni i neobuzdani kao nekada, čak i sad kad imaju državu.

Ako su takvi danas, zapravo i nije neizmjerno zlo što ih se prije moralo likvidirati. To je neizgovorena poruka koja se šalje svjetskoj javnosti. Osim toga, ova bomba vrlo vješto gura s dnevnog reda razgovor o suradnji našeg i njemačkog pravosuđa o Udbinoj ulozi u likvidacijama emigranata jer naravno da će sada Josipovićev posjet biti u ozračju terorizma, a ne u ozračju odgovornosti tajne komunističke policije za likvidacije i u ozračju odgovornosti hrvatske države za nesuradnju s njemačkim sudstvom kad je o tim pitanjima riječ!

*Cijeli razgovor sa Draženom Budišom pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 163

GR
Gradinar
07:54 20.01.2011.

Budiša: \"Osim toga, ova bomba vrlo vješto gura s dnevnog reda razgovor o suradnji našeg i njemačkog pravosuđa o Udbinoj ulozi u likvidacijama emigranata jer naravno da će sada Josipovićev posjet biti u ozračju terorizma, a ne u ozračju odgovornostii tajne komunističke policije za likvidacije i u ozračju odgovornosti hrvatske države za nesuradnju s njemačkim sudstvom kad je o tim pitanjima riječ!\" Ovo je bit stvari!

VL
   
13:21 20.01.2011.

profesorzag UDBA, HDZ i SDP

Avatar million
million
00:51 20.01.2011.

Hvala i tebi unaprijed!!! Laku noc i tebi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije