Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
globalno

I brojni hrvatski gradovi ugasili svjetla u akciji 'Sat za planet Zemlju'

zagrebačka katedrala sat za spas zemlje
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/16
28.03.2015.
u 22:54

Devetu godinu za redom nastoji se tamom probuditi građane svijeta i upozoriti ih da je krajnji trenutak za zaustavljanje prekomjernog trošenja Zemljinih resursa.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode "Satom za planet Zemlju" devetu godinu za redom nastoji tamom probuditi građane svijeta i upozoriti ih da je krajnji trenutak za zaustavljanje prekomjernog trošenja Zemljinih resursa.

U ovogodišnjoj akciji sudjelovala je i Zagrebačka nadbiskupija koja je ugasila svjetla na katedrali od 20.30 do 21.30.

Katedrali su se pridružili i poslovni neboderi na Strojarskoj koji su tijekom noći uvijek prepoznatljivo osvijetljeni. U mrak je utonula i antička ljepotica, pulska Arena kao i šibenska katedrala Sv. Filipa i Jakova te mnoge druge znamenitosti diljem Hrvatske. 

>> Gradovi utonuli u mrak na jedan sat za planet Zemlju

Komentara 1

NV
novo vriijeme
11:09 29.03.2015.

Gledam Zagreb sa 17tog kada Westina u četvrtak , mrak je takav da je nama svaki dan planete zemlje . Prije 30 godina je sve blještalo. I sada ne kužim zar je tada bilo više struje nego sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije