Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna obljetnica

Brođani se prisjetili najkrvavijeg ratnog dana

13.06.2012., Slavonski Brod - Spomenik
Foto: Ivica Galović/Pixsell
03.05.2015.
u 14:12

Brođani su se danas prisjetili jednog od najkrvavijih i najtužnijih dana u povijesti svog grada, kada je od avionskih bombi 3. svibnja 1992. život izgubilo 16 ljudi

Brođani su se danas prisjetili jednog od najkrvavijih i najtužnijih dana u povijesti svog grada, kada je od avionskih bombi 3. svibnja 1992. život izgubilo 16 ljudi. U znak odmazde za šest zrakoplova koje su im dan ranije oborili pripadnici protuzračne obrane HV-a, avijacija bivše JNA cijeli je dan s velike visine raketirala civilne ciljeve.

Tragedija koju stanovnici grada na Savi nikada neće zaboraviti dogodila se  u blizini područne škole "Hugo Badalić" u prisavskom naselju Jelas. Na jednu kuću pala je tzv. "krmača", od čije je eksplozije poginulo šestero djece.

U Slavonskom je Brodu za vrijeme Domovinskog rata poginulo 28 djece, kojoj je u znak sjećanja na njihovu nevinu žrtvu podignut spomenik "Djevojčica". Iduće će jeseni u ovom gradu biti podignut spomenik svoj poginuloj djeci u Hrvatskoj.

Komentara 11

MO
morituriite
17:52 03.05.2015.

I sad da čovjek pita ove iz večernjaka da navedu ime i prezime bar jednoga djeteta od ovih 28 pobijenih u Sl.Brodu, gledali bi k'o tele u šarena vrata. I ne samo ovi iz večernjaka nego i više od 95% tzv.građana i građanki RH pojma ne bi imali navesti jedno jedino ime ubijenog djeteta. A veliki postotak sigurno pojma nemaju ni da ih je toliko ubijeno, a kamoli da im zna imena. Tragedija! A dio bi te, kad bi tražio da imenuješ jedno od ove pobijene djece, mogao nazvati i zadrtim nacionalistom/fašistom/ustašom/klerofašistom. Evo prilike Frljiću da napravi predstavu o ovoj pobijenoj brodskoj djeci. Ups, on ipak spada u ove posljednje tak da će prije pakao zalediti nego će on o njima napraviti predstavu.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
15:33 03.05.2015.

Pocivajte u miru.

KR
Krokant
21:31 03.05.2015.

melinda izjednačavate žrtvu i agresora, sram vas bilo! Zbog vas i vama sličnih treba stalno djeci ponavljati istinu o Domovinskom ratu, da se ne zaboravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije