Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti zbog elektrane

Brođani čekaju izradu katastra onečišćivača

Ivica Galovic/PIXSELL
01.12.2015.
u 16:47

. Iz udruge su poručili kako će Ministarstvu vanjskih poslova uputiti dopis u kojemu će upozoriti kako bi Bosna i Hercegovina kao zemlja koja želi postati članicom Europske unije morala poštivati europske standarde u zaštiti okoliša i zraka

Nakon što su se problemi s onečišćenjem zraka u posljednjih mjesec dana intenzivirali, u brodskim ekološkim udrugama s nestrpljenjem iščekuju izradu katastra zagađivača, kojih je u okolici Slavonskog Broda sve više. Najviše zabrinutosti trenutno izaziva termoelektrana na ugljen u Stanarima kod Doboja, koja će uskoro početi s radom.

- Izlazni podaci termoelektrane u potpunosti su u skladu s europskim direktivama, no pitanje je što će biti kada proradi. Na osnovu prijašnjih iskustava s Rafinerijom u Bosanskom Brodu, ne možemo ništa dobro očekivati – rekao je na današnjoj (utorak) konferenciji za medije Ivo Dujmić iz udruge Eko-Integral.

On je dodao kako je zanimljivo da elektranu grade Kinezi, a nadzor i kontrolu provode Nijemci i Švicarci. Iz udruge su poručili kako će Ministarstvu vanjskih poslova uputiti dopis u kojemu će upozoriti kako bi Bosna i Hercegovina kao zemlja koja želi postati članicom Europske unije morala poštivati europske standarde u zaštiti okoliša i zraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije