Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski policajci u akciji Posejdon Sea 2015.

Brod Sveti Dujam otplovio pomagati Grcima u spašavanju izbjeglica i migranata

 Ispraćaj policijskog plovila Sveti Dujam u operaciju Poseidon Sea 2015
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
28.08.2015.
u 14:06

Akcija Posejdon je važna zbog velikog priljeva nezakonitih migranata iz Azije pa smo i mi pozvani sudjelovati, kazao je Vlado Dominić na svečanom ispraćaju posade

Policijsko plovilo „Sveti Dujam“ i posada svečano su ispraćeni u petak u Splitu, odakle su krenuli u operaciju „Poseidon Sea 2015“, na morsku granicu Grčke i Turske gdje će pružati potporu Grcima u zadaći traganja i spašavanja migranata i izbjeglica na području istočnog Sredozemlja.

Ukupno ih odlazi ih 27, a 24-oro će sudjelovati u svojstvu članova posade. -Akcija Posejdon je važna zbog velikog priljeva nezakonitih migranata iz Azije pa smo i mi pozvani sudjelovati. Naši policijski službenici sudjeluju i u akciji Triton. Na brodu "Andriji Mohorovičić" je i 5 policajaca. Bili su u 7 akcija i iz mora izvukli 1380 osoba, od toga 440 djece – rekao je Vlado Dominić na svečanosti na međunarodnom pomorskom prijelazu u Splitu.

Operacija „Poseidon Sea 2015“ se provodi u organizaciji Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama zemalja članica EU (FRONTEX), zbog velikog priliva nezakonitih migranata i izbjeglica iz Azije putem mora, te čuvanja vanjskih granica Europske unije na moru. Posade čine policijski službenici pomorske policije iz PU splitsko-dalmatinske, PU primorsko-goranske, PU zadarske i PU šibensko-kninske. 

Uz RH u operaciji „Poseidon Sea 2015“ sudjeluju i druge zemlje članice EU (Danska, Estonija, Finska, Francuska, Island, Italija, Latvija, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Švedska i Velika Britanija), treće zemlje (Albanija i Ukrajina), te brojne agencije EU i međunarodne organizacije.

>>Brod Andrija Mohorovičić isplovio u operaciju Trinton

>>Hrvatski policajci sudjelovali u 3 akcije spašavanja migranata

Komentara 5

DM
dr_max
14:35 28.08.2015.

Brod trebamo za Savudrijsku valu a ne da pravi štetu po Mediteranu.

DU
Deleted user
15:04 28.08.2015.

vracaj taj brod u luku di i pripada ,ne trosite pare poreznih obveznika uzalud.ti i takovi su i tako osudjeni a mozda ce i vama sudit

J3
j38k32
15:30 28.08.2015.

Sve staje Evropska politika pobrkala moraju sada ispravljati siromasne zemlje kao Hrvatska i jos neke, zar to srz EU politike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije