Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Faust Vrančić'

Brod Obalne straže RH u akciji spašavanja grčkog tegljača

Faust Vrančić
Ivo Cagalj/PIXSELL
24.06.2015.
u 22:15

Grčka posada je evakuirana sa tegljača u Dubrovnik, te se nekoliko sati nakon evakuacije vratila na tegljač kako bi ga pripremili za tegalj

Brod Obalne straže Oružanih snaga RH "Faust Vrančić" danas je sudjelovao u akciji spašavanja grčkog broda tegljača "Christos VIII", teglenice i posade, na moru južno od otoka Mljeta, a na zahtjev Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Zapovjednik grčkoga tegljača "Christos VIII" uputio je jutros oko 03:40 sati poziv za tegljenje, a zbog kvara kormila nije  mogao samostalno nastaviti plovidbu prema Novom Vinodolskom, u tom trenutku nalazio se južno od otoka Mljeta  te je u teglju imao teglenicu, a na tegljaču su se nalazila četiri člana posade.

Grčka posada je evakuirana sa tegljača u Dubrovnik, te se nekoliko sati nakon evakuacije vratila na  tegljač kako bi ga pripremili za tegalj, a Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru  je u koordinaciji s Obalnom stražom RH prema grčkome tegljaču i teglenici uputila brod  Obalne straže RH "Faust Vrančić", koji je po dolasku do tegljača,  istog, u 19.45 sati, preuzeo u tegalj za luku Gruž.

>> Prevrnuo se tegljač, zatvorena autocesta između čvorova Matulji i Diračje

Komentara 2

HE
hellen3353
06:22 25.06.2015.

I ponovo potvrda da je nas napaceni narod uvijek spreman pomoci!

DH
dalibor.hren
22:38 24.06.2015.

Bravo naši! Nadam se da su se veslači odmorili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije