Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIKA NARODU, PORUKA PERNARU

Brkić: Zamislite kako se osjeća naš narod kad vidi takve scene?

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
20.01.2017.
u 21:31

'Određene kolege svojim načinom rada dovode do anarhije i nepotrebnih sukoba. Kao pojedinci smo odgojem, obrazovanjem i životnim iskustvom stekli neke norme ponašanja i moralna načela kojih se trebamo držati u životu, a posebice na mjestu digniteta hrvatskog naroda - Hrvatskom saboru'

Predsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić putem Facebooka je poslao ispriku svim građanima zbog današnjeg incidenta u sabornici.

Podsjetimo, predsjedavajući Željko Reiner naložio je izbacivanje zastupnika Živog Zida Ivana Pernara zbog dobacivanja tijekom saborske rasprave.

Ubrzo, Pernaru su iznijeli, a njegovog stranačkog kolegu Ivana Vilibora Sinčića izveli iz sabornice.

– Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika slobode govora i demokracije, to su njihove metode! – vikao je Pernar dok su ga iznosili, a sve je prenosio uživo na svom Facebook profilu.

Hrvatski sabor bi trebao odavati jednu posve drugačiju sliku od današnje. Svatko od nas pojedinaca koji je izabran u Hrvatski sabor trebao bi svojim životom, načinom rada i ponašanjem, biti primjer kako se s dostojanstvom odnositi prema instituciji, najvišem zakonodavnom tijelu.

Naš Hrvatski Sabor je mjesto gdje se svaki pojedinac mora ponašati primjereno, časno, dostojanstveno, uljuđeno, a posebno biranim riječima iznositi i najžešću argumentiranu kritiku, jer je to dužan hrvatskom narodu koji ga je izabrao da ga u tom časnom domu predstavlja.

Zamislite kako se osjeća naš narod kad vidi takve scene. Sigurno se ne osjeća ponosno, sretno i časno.

Nažalost, određene kolege svojim načinom rada dovode do anarhije i nepotrebnih sukoba. Kao pojedinci smo odgojem, obrazovanjem i životnim iskustvom stekli neke norme ponašanja i moralna načela kojih se trebamo držati u životu, a posebice na mjestu digniteta hrvatskog naroda - Hrvatskom saboru.

Moramo biti odgovorni u svojem načinu rada. Ne trebaju nam kodeksi za to, ako smo sami formatirani kao osobe. Stoga, koristim ovu prigodu i ispričavam se svim građanima zbog današnjih događanja u Saboru.

Krajnje je vrijeme da se počnemo ponašati odgovornije, zastupamo i štitimo interese onih koji su nas izabrali u Hrvatski sabor i prestanemo se baviti sami sobom! - Poručio je Milijan Brkić.

>> Pernara iznijeli iz Sabora, on sve uživo prenosio: 'Ovo je demokracija!'

Komentara 138

NO
Noštromo
22:01 20.01.2017.

Pernar je običan provokator u Saboru. Dovoljno je bilo vidjeti kad je nedavno jedini sjedio u Saboru za vrijeme intoniranja himne.

TR
TrvtkoKomadina01
21:48 20.01.2017.

uz Demokraciju ide i odgovornost inace je to anarhija .Pernar je egzibicionist bez ideje i kulture ,sramotni nusprodukt demokracije , u totlitaritarnom sistemu bi ga pojeo mrak.trebalo ga je iznjeti i pravac Vrapče u košuljici koja se veže na leđima .

K4
kiki_4
22:21 20.01.2017.

Brkiću, i puno prije Pernara Sabor je postao sramotan... i ne može biti drugačiji dokle se zaklinjete u domoljublje, prostituirate značenje te riječi puneći vlastite džepove, trujući ljude u Hrvatskoj ustašama i partizanima sve kako bi po onom "Divide et impera" lakše vladali, poigravajući se sa svim institucijama u državi postavljajući nesposobne uhljebe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije