Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovo nije moja koalicija'

Branko Hrg izašao iz stranke! 'HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika'

24.02.2016. Zagreb- Predsjednik HSS-a Branko Hrg. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
17.07.2016.
u 10:22

"Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke", napisao je Hrg.

Bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg na svom Facebook profilu je objavio da izlazi iz stranke, nakon što je ona odlučila ući u Narodnu koaliciju sa SDP-om, HNS-om i HSU-om.

"Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke", napisao je Hrg. 

Status Branka Hrga naslovljen "Dosljednost i karakter važni su i u politici, odlazim iz HSS-a" prenosimo u cijelosti: 

"Stjepan Radić osnovao je Hrvatsku pučku seljačku stranku, a potom je preregistrirao u Hrvatsku republikansku seljačku stranku. HRSS stupa u Seljačku internacionalu (Međunarodni savez svega organiziranog seljaštva), no pri povratku iz Moskve u domovinu, upitan od dr. Mačeka o rezultatima posjeta Moskvi, Radić odgovara: “Ništa! Komunisti ne žele saveznike, nego samo sluge.”

Jugoslavenski režim naredio je izbacivanje riječi "republikanska" iz naziva pa je ostala Hrvatska seljačka stranka. Nakon drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi i HSS nastavlja djelovati širom svijeta u izbjeglištvu. Pravni sljednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika.

Zbog ulaska HSS-a u predizbornu koaliciju sa SDP-om, donio sam jednu od najtežih odluka u dugogodišnjoj političkoj karijeri. Izlazim iz HSS-a. Smatram da je ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om dugoročno kraj HSS-a. To je koalicija temeljena na zadovoljenju osobnih apetita nekolicine gladnih političkih usta na principu čiste trgovine i političke prostitucije. Ta odluka HSS mijenja svjetonazorski i znam da dijelim mišljenje i nezadovoljstvo velikog dijela članstva, nažalost ne i vodstva. 

Čovjek mora pronaći svoj put, izgraditi stav i karakter i od njega ne odustajati, čak i u politici!

Moj je stav od početka jasan. Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke!", zaključio je Hrg. 

>>'Milanović nema hrabrosti da sam kaže što misli pa pušta Gabrića i Beljaka'

>>VIDEO HSS na parlamentarne izbore izlazi sa SDP-om! Beljak: Donijeli smo sudbonosnu odluku. Vodili smo se razumom, a ne srcem

Komentara 233

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
10:27 17.07.2016.

HSS sada može, obzirom da im je na čelu seoski lopov Beljak koji je provaljivao u aute i iz njih krao stvari, promijeniti slogan iz "Vjera u Boga i hrvatska sloga" u "Vjera u Boga i tehnička roba". Time će dobiti onu potrebnu modernu i progresivnu notu koja sugerira okretanje budućnosti.

DU
Deleted user
10:30 17.07.2016.

Narodana-lopovska koalicija,Milanović,Beljak,Vrdoljak i Jambo!

CI
cika123
10:31 17.07.2016.

Sad je na potezu Marijana Petir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije