Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčić o rastu BDP-a:

'Napravili smo dobar posao. Sve što će se događati u prvoj polovici godine pripisujem radu bivše Vlade'

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.05.2016.
u 12:11

Za najnovije rezultate zaslužno je, dodaje Grčić, pet mjeseci rasta industrijske proizvodnje, ali i rast osobne potrošnje, do kojeg je došlo i zbog smanjenja poreznog opterećenja na plaće

Rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu ove godine za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani dokaz je da je bivša vlada dobro radila, poručio je danas SDP-ov Branko Grčić.

- To je šesti kvartal za redom da bilježimo rast. To znači da smo napravili dobar posao. I to je druga najveća stopa. Sve što će se događati u prvoj polovici ove godine pripisujem radu bivše Vlade, a ono što će se događati u drugoj polovici bit će rad ove Vlade – ocijenio je Grčić komentirajući najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku.

Za najnovije rezultate zaslužno je, dodaje Grčić, pet mjeseci rasta industrijske proizvodnje, ali i rast osobne potrošnje, do kojeg je došlo i zbog smanjenja poreznog opterećenja na plaće. Ono što jeste problematično, naglašava, jest nefunkcioniranje ove Vlade što će se odraziti na rezultate. - Privatni sektor dobro odrađuje, no država bi trebala raditi bolje – poručio je Branko Grčić.

>>Više nego se očekivalo: BDP rastao 2,7 posto u prvom tromjesečju 2016.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Frano1
Frano1
12:17 31.05.2016.

hahahahahahahahah, čuj ovog čede, " pripisujem bivšoj vladi" hahahahaha

GU
General_U
12:20 31.05.2016.

pa i vama je jadranka ostavila rast od jedan posto a vi ste tri godine zaredom imali pad po dva do tri posto i u zadnjoj godini imali ste rast od dva posto otprilike za vašeg mandata oko pet posto pada klaunu s barikada.

DU
Deleted user
12:33 31.05.2016.

Pazi tko se bahati, vječiti gubitnik. Prvo je hrvatsku mislio uništiti oružjem na barikadama, ali je popušio. Potom ju je namjeravao uništiti politički, no opet je popušio. Bahatost bez pokrića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije