Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK HUP-SDP

Branko Grčić: Nadam se da će nam građani još jednom dati povjerenje

sastanak
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
22.07.2015.
u 13:51

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja novinarima je rekla kako je sastanak sa SDP-ovcima bio vrlo ugodan

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca susreli su se danas u središnjici SDP-a s njihovim gospodarskim ministrima i premijerom i šefom stranke Zoranom Milanovićem. Nakon jednosatnog sastanka predsjednica HUP-a Gordana Deranja novinarima je rekla kako je sastanak sa SDP-ovcima bio vrlo ugodan.

– Tema je, naravno, bila i onih naših 16 pitanja koja smo postavili svim strankama. Nismo razgovarali o konkretnim odgovorima na svih 16 pitanja, ali prošli smo niz gospodarskih tema, prijedloga i ovo je bila jedna podrška dijalogu pred parlamentarne izbore. Mi u HUP-u smo zadovoljni što je tema naših 16 pitanja dobila svoj zamašnjak jer smo o njima razgovarali s gotovim svim parlamentarnim strankama do sada – rekla je G. Deranja.

U ime SDP-a novinarima se obratio potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je rekao da se razgovaralo o ključnim temama s kojima se susreće Hrvatska, o nastavku provedbe ključnih reformi Vlade, posebno onih koje mogu još jače pogurati gospodarstvo koje napokon izlazi iz krize.

– U tim reformama nalaze se i dodatna porezna rasterećenja za gospodarstvenike. Imamo sve bolje pokazatelje o gospodarstvu. Sada su naša očekivanja još veća. To ohrabruje i Vladu, ali i gospodarstvenike – rekao je Grčić i napomenuo da će SDP nastaviti razgovore s HUP-om. Grčić je rekao kako će do službenog početka kampanje SDP predstaviti program koji će se temeljiti na radu Vlade i njezinim planskim dokumentima.

– Mi se ne možemo daleko odmaknuti od toga, osim što ćemo, naravno, u program unijeti stvari koje gledaju prema novom četverogodišnjem mandatu. Nadam se da će nam građani još jednom dati povjerenje – zaključio je Grčić. Novinari su Grčića pitali kada će SDP odgovoriti HUP-u na 16 pitanja, a on je rekao kako će njihov program s kojim će izaći na izbore sadržavati odgovore na sva, pa i na pitanja HUP-a. Grčić je na kraju rekao da će Vlada na sutrašnjoj sjednici smanjiti naknadu vodnog doprinosa, čime će gospodarstvenicima na godišnjoj razini ostati 40 milijuna kuna više.

>> Uoči parlamentarnih izbora traže se odgovori na 16 ključnih gospodarskih pitanja

>> 'HUP kroz 16 pitanja postavljenih strankama nije ocjenjivao rad ove Vlade'

Komentara 37

BE
berija
14:06 22.07.2015.

Duboko se nadam da neće. Ne znam kako bih preživio još jedno smanjenje plaće. Nadam se, Branko, da više nećeš ni predavati na hrvatskim sveučilištima da nam ne upropastiš generacije studenata kao što si nam upropastio gospodarstvo. Poslušaj Milanovićev savjet od neki dan: Pokupi obitelj i otiđi na studijsko putovanje. Pa se vrati za jedno 50 godina.

AJ
ajmo
14:13 22.07.2015.

Još jednom vi na vlasti i Hrvatska če biti oko Zagreba .Molim vas u ime Naroda Hrvatske otiđite nije sramota neznati nego je sramota biti tulav.Pa svi svijetski pokazatelji kažu da ste najgora i najneučinkovitija vlada u Europi a skoro i u svijetu rejting Smeče, zadužili se oko 100 milijardi kuna, otišlo oko 100 tisuča ljudi van države, pa još malo i bit čemo ko ovi jadnici koji biježe iz sjeverne Afrike na splavovima i čamcima .

DR
drugPlenky
14:15 22.07.2015.

zgubidani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije