Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

'Da je prošla vlada napravila išta, onda bi ova vlada uživala u plodovima te vlade'

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.05.2015.
u 22:46

Ovo sada, nakon dvije i pol godine je zapravo efekt onog teškog rada u prve dvije godine mandata ove vlade, gdje se i u 2014. jasno vidjelo da trendovi počinju rasti, da krajem godina zabilježimo i rast BDP-a, i sada se taj trend nezaustavljivo nastavlja u 2015., kaže Grčić

– Da je prošla vlada napravila išta, onda bi ova vlada uživala u plodovima te vlade. I ovo što gospodin Šuker govori, da će nova vlada u 2016., ne znam na koju vladu misli, nadam se da na ovu istu, da će se odmah vidjeti efekt neke nove politike. Ne, ovo sada, nakon dvije i pol godine je zapravo efekt onog teškog rada u prve dvije godine mandata ove vlade, gdje se i u 2014. jasno vidjelo da trendovi počinju rasti, da krajem godina zabilježimo i rast BDP-a, i sada se taj trend nezaustavljivo nastavlja u 2015. – rekao je za RTL Danas potpredsjednik Vlade Branko Grčić osvrčući se na kritike oporbe da je predviđeni gospodarski rast u granicama statističke pogreške.

Iako Europska komisija tvrdi kako će hrvatski BDP rasti zbog vanjskih faktora, Grčić kaže kako je Vlada za to itekako odgovorna.

– Najveći doprinos u prošloj godini je imao izvoz, to je neupitno. Ali sada se pojavljuju nove kategorije u strukturi tog BDP-a, prije svega osobna potrošnja. Komisija jasno kaže, zahvaljujući poreznim izmjenama i povećanju plaće, zahvaljujući vladi koja je to napravila, počinje rasti i osobna potrošnja, što je najvažnija komponenta u BDP-u. Kada građani više troše, onda i firme počinju više proizvoditi, investirati i zadovoljavati tu potažnju građana – kaže.

>> Šuker: Predviđeni gospodarski rast je u granicama statističke pogreške

Komentara 76

Avatar delminium
delminium
22:57 05.05.2015.

šta priča ovaj ......pa čovječe ispraznili ste hrvatsku od mladih

Avatar Purger1968
Purger1968
23:07 05.05.2015.

Ovaj Grčić stvarno genije... Da imam diplomu splitske ekonomije, sad bih ju bacio u smeće. Nevjerojatno da ovakvi tipovi mogu dogurati do potpredsjednika vlade. Svake godine kažu sljedeće, a što je ono pisalo u planu 21, mislim da je zae za 2015. rast trebao biti 5-6 % BDP-a. Ovaj je tip izmislio izraz "negativni rast", zamislite tog stručnjaka... Dakle, nismo nikad ni pali, samo smo rasli po negativnim stopama... klap klap klap

ĆA
ćaćaća
23:06 05.05.2015.

on je na barikadama 90 ih kod knina najviše napravio za hr..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije