Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

Cilj naše vlade je jačanje gospodarstva koje će zadržati mlade u Hrvatskoj

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.07.2015.
u 15:46

Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU na svojoj službenoj Facebook stranici još je jednom naglasio da Vlada ulaže sve napore kako bi smanjila migracije hrvatskih građana

Ministar Branko Grčić na svom službenom Facebook profilu ponovo se dotakao pitanja migracije stanovništva u Hrvatskoj i još jednom demantiraju izjavu HDZ-a da je u proteklih tri godine Hrvatsku napustilo 100 000 stanovnika. Uz opširnu objavu Grčić je objavio i podatke Državnog zavoda za statistiku i EUROSTAT-a koji idu u prilog njegovim tezama. 

-Evidentno je da je gospodarska kriza, a onda i članstvo u EU u nekoliko zadnjih godina pojačalo odlazak hrvatskih građana u inozemstvo. U zadnje dvije godine članstva u EU iz Hrvatske se iselilo približno 36.000 građana, a istovremeno se uselilo 21.000 što znači da se zbog migracija smanjio broj stanovnika za približno 15.000- konstatirao je Grčić

Dodao je i kako je svaki odlazak hrvatskih građana, pa barem i privremeno, veliki gubitak za Hrvatsku.

- Isto tako naglašavam da stalni pokušaji oporbe da u javnost proturi dramatične brojke o više od 100.000 hrvatskih građana koji su u zadnje dvije godine napustili Hrvatsku nisu utemeljeni- ponovio je Grčić.

Naglasio je i da su nova radna mjesta najsnažniji instrument da što više mladih ljudi ostane u zemlji i da se ovdje zaposle i grade svoje obitelji. Spomenuo je također i da je stopa nezaposlenosti u padu, posebno mladih ljudi.

-To je upravo ono po čemu naši građani mogu osjetiti vrlo konkretno da izlazimo iz krize. U ovom trenutku Hrvatska ima 34 tisuća više zaposlenih nego u istom razdoblju prošle godine. I u 2014. i u prvom kvartalu 2015. svrstali smo se među vodeće zemlje EU po stopama rasta zaposlenosti i pada nezaposlenosti- komentirao je ministar koji se dotakao i posebnih mjera zapošljavanja mladih.

-Posebnim mjerama potaknuli smo zapošljavanje mladih i smanjili stopu nezaposlenosti mladih za više od 10 postotnih poena. Mladih u evidenciji HZZ do 29 godina je trenutno oko 76.000 od ukupno 261.000 registriranih nezaposlenih. No, u prvih 6 mjeseci ove godine zaposleno je čak 60.140 mladih ili 44,9% od ukupnog broja zaposlenih- pohvalio se ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Na kraju svoje objave još je jednom ponovio kako je cilj ove vlade jačanje gospodarstva koje bi omogućilo zadržavanje mladih u Hrvatskoj. Onima koji su bolji život odlučili potražiti izvan granica Lijepe naše ministar je poželio uspjeh i što skoriji povratak u 'jedno od najboljih i najljepših mjesta za život' - u Hrvatsku.

 
 

MIGRACIJE STANOVNIŠTVA KAO POSLJEDICA ČLANSTVA U EUČINIMO SVE DA MLADI OSTANU U HRVATSKOJIskustva svih novih zemalja...

Posted by Branko Grčić on 5. srpanj 2015

>>Branko Grčić: Hrvatska je u plusu za deset tisuća ljudi

>>Grčić na #VladaUp-u: Hrvatska će u eurozonu ući za 5 do 7 godina

Komentara 56

BU
Bulaba
16:05 05.07.2015.

CIlj vaše vlade je iseliti što više Hrvata, useliti što više Srba, useliti što više emigranata, kako bi povećali opseg svog biračkog tijela. I to za sada radite dosta dobro. Iselili ste već 150.000 Hrvata, jedino ste slabi s useljavanjem, jer čak ni imigranti ne žele doći u prčiju u kojoj ekonomiju vodi nekakav Grčić koji ne bi znao voditi ni pokretnu pečenjarnicu kukuruza.

ZO
zoom
16:07 05.07.2015.

grčič, član najgore vlade u HR povijesti koja je u samo 3,5 godine povećala javni dug za čak 100 milijardi kuna! dajte ostavke i raspišite izbore!

DU
Deleted user
16:04 05.07.2015.

patološki lažov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije