Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s EU

Branko Grčić: Borit ćemo se do kraja za Pelješki most

grcic
Patrik Macek/PIXSELL
29.07.2014.
u 17:16

Prvi eurocenti bit će nam dostupni tek nakon što Europska komisija “amenuje” operativne programe čije su nacrte danas predstavili ministri Branko Grčić i Mirando Mrsić

Pored dvije milijarde eura za potpore poljoprivrednicima i razvoj ruralnih krajeva, 280 milijuna eura namijenjenih pomorstvu i ribarstvu, 66 milijuna eura za zapošljavanje mladih, te 456 milijuna eura za razvoj željezničke mreže, Hrvatskoj je do 2020. na raspolaganju još i 8,463 milijarda eura iz programa “kohezijske politike”.

No, prvi eurocenti bit će nam dostupni tek nakon što Europska komisija “amenuje” operativne programe čije su nacrte danas predstavili ministri Branko Grčić i Mirando Mrsić.– To su ključni dokumenti. Vlada je u stalnom kontaktu s Europskom komisijom, a pregovori će biti teški. Sve ono što nam Komisija sugerira, ide u korist Hrvatske.

Ali i Hrvatska ima svoje prioritete, kao što je, na primjer, Pelješki most i kvalitetno cestovno povezivanje juga Hrvatske, što će mnogo značiti za razvoj cijelog tog područja. To je nešto što smo ugradili u dokument i za što ćemo se u pregovorima s Komisijom boriti do kraja – ustvrdio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Procijenjena vrijednost projekta Pelješki most iznosi 2,775 milijardi kuna. Ciljevi dvaju operativnih programa (“Konkurentnost i kohezija” i “Učinkoviti ljudski potencijali”), ukupno teški 8,463 milijardi eura između ostalog su udvostručiti godišnja ulaganja u istraživanje i razvoj na 1,4 posto BDP-a, podići udjel visokoobrazovanog stanovništva u dobi od 30 do 34 godine sa 23,7 na 35 posto...

Kao apsolutni prioritet Vlada je navela podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije za što nam na raspolaganju stoji više od milijardu eura.

>> Vlada će uvesti poreze na štednju i nekretnine!

Ključne riječi

Komentara 18

ST
stefj
17:28 29.07.2014.

Borit ćete se za Pelješki most? Pa već ste izgubili jer ga niste uvrstili u srednjoročni plan... Svašta.

VL
VERUM LIBERET
17:37 29.07.2014.

Čekajte malo drug Ministar a nije li Hajdaš Dončić (bonbončić) Vaš kolega iz Vlade RH rekao da je rješenje u trajektima i da Pelješki most predstavlja "HDZ-ejovsku" bedastoću.

DU
Deleted user
17:43 29.07.2014.

Je, je borit će te se, kao 91. za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije