Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Veliča četništvo'

Braniteljske udruge osuđuju dolazak Miroslava Ilića u Vinkovce

Miroslav Ilić
Damir Špehar/PIXSELL
31.01.2015.
u 14:27

Navode da se protive dolasku Miroslava Ilića jer, kako kažu, on na svojim nastupima u Srbiji pjeva i veliča četničke pjesme i četničku ideologiju

Na najavljeni koncert srpskog pjevača Miroslava Ilića 12. veljače 2015. godine u Vinkovcima otvorenim pismom upućenim organizatorima koncerta te odgovornim gradskim i državnim institucijama i hrvatskoj javnosti reagirali su iz županijske, odnosno vinkovačke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, u kojem najoštrije osuđuju i dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovce. Za Ilića traže trajnu zabranu nastupanja u Vinkovcima i Hrvatskoj, kao i svima drugima koji propagiraju ili veličaju četništvo.

Navode da se protive dolasku Miroslava Ilića jer, kako kažu, on na svojim nastupima u Srbiji pjeva i veliča četničke pjesme i četničku ideologiju. Smatraju i kako je Ilićev koncert neprihvatljiv "u vremenima kada hrvatska policija pod okriljem noći protupravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotonizira hrvatske branitelje".

Podsjećaju i kako su u Vinkovcima još uvijek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta. Pozvali su i građane Vinkovaca i hrvatsku javnost na osuđivanje takvih pojava, a sve odgovorne da postupe sukladno zakonima Republike Hrvatske, te da ne dozvole nastup pjevača Miroslava Ilića.

>>Miroslav Ilić otvorio dušu: Bjelovar mi je posebno prirastao srcu

>>Miroslav Ilić: Po dolasku u Hrvatsku prvo sam se javio Miši

Komentara 138

Avatar felixsb
felixsb
15:28 31.01.2015.

Zanimljivo kako ovi naši mediji kad se zabrani koncert Marka Perkovića Thomsona ti isto podržavaju uz opasku da veliča "nesto" i kažu ok je zabrana dok ako dolazi neki " cetnik " onda je pobuna kontra takve osobe ,zaostalost,bespotrebno ideologiziranje i sl. Bravo svim onima kojima je Thomson sinonim lošega a neki tamo "jadni " umjetnik kojemu nedaju da uzme novac i razveseli narod žrtva jednog dijela populacije .

Avatar pekarr
pekarr
15:20 31.01.2015.

nije četnik al nije ni početnik..a ko će ga znat danas više tko šta pjeva. Pola ekipe koja sluša Ilića ide i na Thompsona. Pola ekipe koja sluša Cecu, ode i na Thompsona. Pola ekipe koja sluša Ilića ne sluša Cecu. Lova je lova... ne znam..možda griješim ali da veliča četništvo...pa valda ga nebi zvali...i to u Vinkovce...pa nije on bora čorba. Al kažem...možda griješim jer ga ne slušam i ne pratim. Možda drugi znaju bolje.

L0
luena 01
15:21 31.01.2015.

Kad M.P T bude pjevao u BG-u moze i Ilic u Hrvtaskoj ,do tada ne... nece nama dekl. 4 pjevat po Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije