Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovili zahtjeve

Branitelji u petak u 17h na molitvi u zagrebačkoj katedrali

branitelji okrugli stol Glogoški prosvjed
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
30.10.2014.
u 23:28

Branitelji će u petak u 17 sati u zagrebačkoj katedrali moliti otajstva krunice Blažene Djevice Marije za hrvatske branitelje i Domovinu

Udruga 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine uputila je predsjedniku Sabora Josipu Leki pismo u kojem su još jednom ponovili svoje zahtjeve - smjenu ministra Predraga Matića, zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

- Mišljenja smo, da smo u prethodnih deset dana iznijeli dovoljno argumenta zbog kojih tražimo njihovu smjenu. Kao što Vam je poznato i sami zastupnici u Hrvatskom saboru izglasali su niz izmjena i dopuna zakona kojima su umanjena ili ukinuta prava (obveze države) stradalnika Domovinskog rata, članova njihovih obitelji i hrvatskih branitelja - stoji u pismu Josipu Leki koje potpisuje predsjednik Udruge Đuro Glogoški.

- Posebno želimo staviti naglasak na odnos institucija i pojedinaca u tim institucijama prema hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i Domovinskom ratu s ciljem izjednačavanja žrtve i agresora. Nakon izvršavanja našeg prvog zahtjeva, spremni smo i želimo razgovarati o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji - stoji u pismu.

Ratni vojni invalidi traže moratorij na provedbu Zakona o mirovinskom osiguranju do donošenja spomnutog Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Dodajmo da će branitelji sutra u 17 sati u zagrebačkoj katedrali moliti otajstva krunice Blažene Djevice Marije za hrvatske branitelje i Domovinu. Molitvu će predvoditi pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić i mons. Ivan Šaško, a molitve predmoliti hrvatski branitelji.

>> Branitelji došli u Sabor na razgovor i otišli nakon 15-ak minuta!

Komentara 42

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
00:42 31.10.2014.

Treba se molit i svaka cast beaniteljima al gdje je klemkaj nu zima

Avatar Moxa
Moxa
10:07 31.10.2014.

yooTube novi dokumentarni film o slučaju Perković-Mustać snimila Njemačka TV. "ubojstvo u Titovo ime" pogledajte! Hrvatski titl. Kad već nitko ne piše o tome.

OS
osvetnik
08:43 31.10.2014.

jozomali - Sada ne vrijedi jer nemas vise farbe. E kad se kolo opet okrene - a to ce uskoro - onda se sjetite vi svi placenici - pobili ste nas na Bleiburgu i pokusali jos jedampu 91 - ali jos smo to ko stijena - i kazem Vam milosti vise biti nece - a vi razmislite, sto radite i kome sluzite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije