Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što će biti dalje?

Branitelji spavaju u Markovoj crkvi: Ne mogu do WC-a jer bi morali izaći van

branitelji Markova crkva
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/18
29.05.2015.
u 01:30

Dok su navečer jedni već spavali, drugi su molili, a treći planirali kako će prosvjed nastaviti i što će biti njihove akcije ujutro.

Branitelji koji su više od 200 dana prosvjedovali i tražili smjenu ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika prvu noć provode u Markovoj crkvi na Markovom trgu.

U crkvu su se povukli u 22 sata kada je policija krenula u akciju njihova uklanjanja sa trga na kojem su proveli cijeli dan tražeći od premijera Zorana Milanovića da ih primi na razgovor.

U crkvi nemaju WC

Već tijekom popodneva su u crkvu počeli unositi desetke boca da bi osigurali za noć te su se rasporedili po klupama, a jedan od desetak svećenika ih je pozvao na molitvu.

Dok su navečer jedni već spavali, drugi su molili, a treći planirali kako će prosvjed nastaviti i što će biti njihove akcije ujutro. Problem im je što u crkvi nemaju WC-a, već bi do njega morali ići van gdje im prijeti uhićenje policije, jer se nalazi u župnom dvoru. U crkvi imaju samo lavor i lavabo te se s njima pokušavaju snaći, a stopostotni invalidi imaju i "gusku" koja kruži među njima.

Velika potražnja za utičnicama

Velika je potražnja i za utičnicama jer su im se mobiteli ispraznili, a bitni su im zbog komunikacije sa rodbinom. Mnogi su dobili pozive iz New Yorka i Kanade i drugih dijelova svijeta od rodbine i prijatelja koji su vidjeli što se danas događalo na trgu između zgrada Vlade i Sabora.

Branitelji ne znaju da li će ih policija uhititi čim izađu iz Markove crkve i kakve će situacija biti ujutro, a noć su naumili provesti uz molitvu i pjesmu.

>>Branitelji se sklonili u Markovu crkvu, policija na ulaz stavila ogradu. Glogoškom pozlilo

>>Tko je svećenik koji je spriječio sukob policije i prosvjednika

>>Grabar-Kitarović pokušava dobiti Milanovića oko branitelja, no on se ne javlja

Komentara 81

Avatar tigarbbb
tigarbbb
01:57 29.05.2015.

ako braniteljima i vlas padne s glave od komunjara neznam kako če se to završiti,nek se ne igraju sa njima jer i kad je trebalo branit Hrvatsku niko nije žalio svoj život zato stoga shvatite ih ozbiljno

BH
biserka halas
05:19 29.05.2015.

svaka cast braniteljima I postujem ono za sto su se borili I velika im hvala za sve ali ovo sto se dogada u savskoj I na markovom trgu je sramota dali djeca moraju gledati ih svaki dan u savskoj II strahovati da ne naprave glupost pa sad I na markov trg pa zar neznzju da neki ljudi u hrvackoj gladuju a snjima I djeca bolje bi im bilo da se spakuju I da idu u dobrovoljni rad pomoci sirotinji a ovi 100% ratni invalidi st ne sjede kod svoje kuce a ne da jos drzava mora placate njihove ljecenje jer dobivaju upalo pluca napadaj srca povrede ali zasto pa jos malo pa su izbori idi te kucama pa kad dode nova vlada dali ce vam ona dati nesto vise ne vjerujem jer drzava nema novaca a ni sam bok da vam bude premjer ne bi ni on mogao dati vise nego sto vam je dao a to je zivot za koji se moramo sami brinuti dragi branitelji jos jednom hvala I postovanje

LA
laflamesapo
02:29 29.05.2015.

Svaka cast braniteljima ali ovo vise nelici na ozbiljnu drzavu vise na sprdacinu neki strip..jos vise jada srama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije