Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 dan prosvjeda

Klemm uoči molitve u katedrali: Žalosti kada nas prozivaju rušiteljima!

Branitelji na molitvi otajstva krunice
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/11
31.10.2014.
u 18:18

Branitelji su od 17 sati molili otajstva krunice Blažene Djevice Marije za hrvatske branitelje i Domovinu

Branitelji koji već 12 dana prosvjeduju pred resornim Ministarstvom gdje traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, danas su u 17 sati prisustvovali molitvi otajstva krunice Blažene Djevice Marije za hrvatske branitelje i Domovinu.

18.18 – Molitva krunice je završila. U katedrali slijedi misa.

– Dok smo molili krunicu, podno oltara, u podnožju procesijskog križa gorjela je svijeća na kojoj je lik Majke Božje Kamenitih vrata. To je svjetlo uvijek razgonilo tamu i okupljalo hrvatske vjernike, povezivalo ih i čuvalo u Božjem Duhu. Želimo da to svjetlo svijetli braniteljima i kada mole, i kada traže prave odluke, da uvijek traže evanđeoski put. Dragi hrvatski branitelji, ponesite svojoj i našoj braći i sestrama ovu svijeću i kao plamen našega svjetla, naše molitve i naše spremnosti da se zauzmemo za dobro. Neka to bude trag svjetla iz ove prvostolnice koja odiše svetošću kardinala Stepinca, iz ove zajednice vjernika koji večeras žele da osjetite toplinu njihova srca – završne su riječi u molitvi koju su biskupi uputili braniteljima.

17.25 – Predstavnici branitelja predvode molitvu s biskupima. U katedrali se okupilo oko 300 ljudi.

17.10 – Katolička crkva sa svojim biskupima prva je dala potporu branitelja. To hrvatskim braniteljima puno znači. Hrvatski branitelji su s krunicom u ruci branili ovu zemlju, a i danas opet utjehu tražimo u molitvi. Ne bi htio da se pogrešno shvati, ali branitelji žele da se ovo riješi na najpozitivniji mogući način. Žalosti kada nas prozivaju rušiteljima, mi smo za ovu državu život bili spremni dati – kazao je Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata prije početka molitve. Prozvao je predsjednika Ivu Josipovića.

– Meni je to smiješno, ne znam gdje u zakonu piše da poduzetnici ne mogu pomoći braniteljima – komentirao je Klemm Josipovićevu izjavu da su ''među prosvjednicima i poduzetnici''.

16.50 – Došli smo ovdje na poziv naših duhovnih pastira, pomoćnog biskupa zagrebačkih mons. Valentina Pozaića i mons. Ivana Saska na molitvu krunice. Potrebna nam je i duhovna pomoć – kazao je hrvatski branitelj Milan Zanoški iz Kluba veterana 148. brigade HV-a Zagreb-Trnje uoči molitve.

>>Branitelji u petak u 17 h na molitvi u zagrebačkoj katedrali

>>Branitelji došli u Sabor na razgovor i otišli nakon 15-ak minuta!

Komentara 131

Avatar comandante
comandante
18:15 31.10.2014.

Klemmmm, kako si zaradio lovu da danas kamatiris i koliko plaćaš radnike, ili bolje rečeno - robove??

HR
hrxxx111
17:51 31.10.2014.

dobar naslov u jednom novinama. Nisu im vazni ni politika ni NOVCI, oni samo zele MIROVINE.

DR
dravskimornar
17:58 31.10.2014.

Na ovom prosvjedu u prvom planu bili su problemi 100% invalida Domovinskog rata.Ako im je i jedna pomoć uskraćena,potpuno su u pravu što prosvjeduju. Međutim nije mi jasno zašto su dozvolili da se u to sve uplete gospodin Klem,koji kolikoko je meni poznato nije 100% invalid,ali je vlasnik zaštitarske tvrtke sa milionskim primanjima i minimalnom plaćom,iako je zaposlio sve branitelje,za čija se prava navodno bori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije