Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100% za Hrvatsku

Branitelji iz Vukovara krenuli na maraton, dolaze u Savsku

Maraton branitelja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
25.01.2015.
u 11:00

Svoj put od Vukovara završit će u Zagrebu kod branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici.

S ciljem potpore hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj, u Zagrebu, danas je iz Vukovara, ispred Križa slobode na ušću Vuke u Dunav, započeo štafetni maraton dug 328 kilometara.

Svoj put od Vukovara završit će u Zagrebu kod branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Maraton, koji organizira Maraton klub Hrvatski sokol, nosi naziv „100% za Hrvatsku“ Vukovar – Zagreb, Savska 66. Damir Černić, predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol – Osijek, rekao je kako je Vukovar za start maratona izabran kao simbol stradanja za vrijeme Domovinskoga rata kao i da su osječki maratonci često ovdje na memorijalnim utrkama.

Maratonce je iz Vukovara ispratio i gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako je maraton potpora braniteljima prosvjednicima koji već sto dana prosvjeduju ispred resornog ministarstva u Savskoj 66. kao i svima onima koji misle da su vrijednosti Domovinskog rata dovedene u pitanje lošim odnosom koji je prisutan već duži niz godina. Rekao je i kako su Vukovarci svjedočili nasrtanju na sve te vrijednosti.

- S ljudima je trebalo sjesti i razgovarati. Radi se o prihvaćanju i uvažavanju vrijednosti, jednom pristupu koji će odisati osjećajem za ono što su ti ljudi dali. Oni ne žele blagodati i privilegije, već da ono za što su mnogi dali i živote da to vrijedi, da se to cijeni i da se do tih vrijednosti drži, rekao je Penava govoreći o načinima kako riješiti pitanje braniteljskih prosvjeda.

Dolazak maratonaca na odredište se očekuje sutra oko 12 sati.

>>'Branitelji trebaju ustrajati u zahtjevima, 
a Documenta je spremna posredovati'

Ključne riječi

Komentara 123

MX
MXLCLGTG
12:32 25.01.2015.

Ministar Matic je govorio da ima sigurne informacije da ce prosvjedi zavrsiti 15,01.15 odnosno kad prodju izbori ubjedjen u to da su prosvjedi politicki motivirani kad ono vidi vraga evo kraj januara branitelji jos prosvjeduju sta rec Osim da ministar ne govori istinu i da ce dati sve samo fotelju neda.

KL
Klarahrv
11:39 25.01.2015.

Kako mi je zao ovih sto se pjene jer izgubise izbore. Nema vise regiona, petokrake, a bista s Pantovcaka ode u talionicu. Zivjela Hrvatska Predsjednica.

Avatar El Indio
El Indio
13:40 25.01.2015.

esdepeovci gube zupanije, izgubili Pantovcak jos malo i izgubit ce i vlast hehe gube i imaju se pravo ljutit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije