Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smještaj ratnih invalida

Glogoški: Očekujemo da će nas Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna

branitelji
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
30.03.2015.
u 12:56

– Zahvaljujem svima onima koji su se ovih dana javili i ponudili smještaj. Posebna zahvalnost Gradu Zagrebu koji nam također nudi smještaj – naglasio je Glogoški.

Branitelji koji prosvjeduju u šatoru u Savskoj 66 danas u podne održali su konferenciju za novinare nakon kojoj se Đuro Glogoški osvrnuo na medijske napise vezane uz njegov boravak u državnoj kući.

Ne smatram da smo pogriješili kada smo se tom kućom koristili za spavanje. Radilo se o najtežim hrvatskim ratnim vojnim invalidima i očekujemo ovih dana da će i nas saborski zastupnik Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna, kao i predsjednik Vlade, i osigurati nam vilu u kojoj bi oni koji su dali svoje zdravlje za hrvatsku domovinu mogli biti smješteni – rekao je Đuro Glogoški na pitanje novinara o boravku u državnoj kući u Zaprešiću.

Na izričito pitanje novinara je li on tamo boravio, rekao je:

– Jesam, od toga ne bježim. Ne samo ja, već i ostali stopostotni ratni vojni invalidi prve skupine. Ovo je još jedan pokazatelj progona najteže populacije hrvatskih branitelja koja je krenula od Predraga Matića, bivšeg ministra hrvatskih branitelja. To je pokazatelj njegova odnosa prema  najtežim hrvatskim ratnim vojnim invalidima. Zahvaljujem svima onima koji su se ovih dana javili i ponudili smještaj. Posebna zahvalnost Gradu Zagrebu koji nam također nudi smještaj – naglasio je Glogoški.

Na konferenciji je Zorica Gregurić iz udruge zagrebačkih branitelja Vukovara izvijestila novinare da su branitelji iz Savske 28. ožujka u 7. policijskoj postaji u Nehajskoj podnijeli kaznene prijave protiv portala Index, Jutarnjeg lista i premijera Milanovića zbog govora mržnje prema braniteljima prosvjednicima i članovima njihove obitelji.

Stopostotni hrvatski ratni vojni invalid Marko Radoš rekao je da branitelji koji prosvjeduju u Savskoj traže smjenu ministra Matića, njegovih pomoćnika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ te objedinjavanje svih zakona o branitelja u jedan zakon i donošenje Ustavnog zakona o braniteljima. Opovrgao je da je pokušaj samozapaljivanja navodnog branitelja u šatoru od prije nekoliko dana, njihov pokušaj da skrenu pozornost s medijskog linča Đure Glogoškoga.

- Ne poznajemo osobu koja je pokušala napraviti samozapaljenje, no dobivamo informacije da osoba nije hrvatski branitelj te da je u više navrata ta osoba prošla psihijatrijsko liječenje u bolnici Vrapče - dodao je Radoš.

>> 'Zna li ministar Matić uopće što potpisuje kada mu je ovakva velika stvar promakla'

>> 'Gdje i kako spava Fred Matić, ministar koji vrijeđa i ponižava svoje branitelje?'

>> Što o prosvjedima u Savskoj 66 kažu Ustav, zakoni i praksa ESLJP-a

Komentara 362

PE
penzic68
13:46 30.03.2015.

Od heroja ste postali sramota hrvatskog naroda , sijete mržnju i prijetite smrču !

AH
ahaskoro
13:58 30.03.2015.

Kriminalac Klemm, koji je u susdskom procesu zbog prnevjere 3 500 000 kn i sitni kokosar glogoski opet neznaju sta bi rekli nakon sto su ulovljeni u pekmezu. Par placenih HDZovih forumasa pokusava talasat vodu, a na kraju bu od ovog svega zoki imo najvise koristi. Bedasti desnicari kad pocnu surovat, sve im se na kraju obije o glavu. Ljudima je dosta satorasa, braniteljima je dosta satorasa nitko ih ne podrzava osim par hdzovskih politickarski lesinara.

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
14:02 30.03.2015.

glgoški i ekipa opet uhvaćeni u laži,njima nikad dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije