Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnos institucija prema braniteljima

Branitelji iz Savske 66 prikupljaju potpise zastupnika za raspravu u Saboru

branitelji savska 66 sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
27.02.2015.
u 09:57

Potpise su dali i nezavisna Jadranka Kosor te SDP-ov Franko Vidović, a potporu su najavili zastupnici HDZ-a, HDSSB-a, HSS-a, HSP-a AS

Predstavnici branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66 prikupljali su jutros na ulazu u Hrvatski sabor potpise zastupnika kako bi se u dnevni red Sabora uvrstila rasprava o odnosu institucija prema hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i Domovinskom ratu. Za to su im potrebni potpisi trećine zastupnika, a potporu su najavili zastupnici HDZ-a, HDSSB-a, HSS-a, HSP-a AS. Potpise su dali i nezavisna Jadranka Kosor te SDP-ov Franko Vidović, što znači da će branitelji uspjeti prikupiti dovoljan broj potpisa da se otvori saborska rasprava o njihovim problemima.

- Prikupljamo potpise saborskih zastupnika vezano za zaključke da se sva prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji objedine u jednom zakonu koji treba postati ustavni – kazao je Đuro Glogoški, predstavnik branitelja prosvjednika.

Jedan od zastupnika koji je već potpisao inicijativu branitelja je HDZ-ov Ivan Šuker koji je objasnio zašto podržava zahtjeve prosvjednika.

- Zaključci inicijative su da prisilimo Vladu da napravi ono što treba napraviti. Ako Sabor i saborska većina ne prihvati ovaj zaključak, onda će branitelji i klubovi koji ih podržavaju napraviti vlastiti Zakon o pravima hrvatskih branitelja, objediniti sve u jedan zakon, pokušati donijeti Ustavni zakon. Mislim da se jednostavno nitko nema pravo igrati sa sudbinama ljudi koji su svoj život ili dio svog tijela ostavili u stvaranju hrvatske države, jer nema pravo niti jedna politička nomenklatura prilikom promjene političke vlasti mijenjati ta prava – zaključio je Šuker.

>> Glogoški: Ne rušimo Vladu. S ovakvim radom političara Hrvatska nema budućnost

Komentara 54

BA
balic
11:10 27.02.2015.

Gadljivo je vidjet pljuvanje po braniteljima invalidima od onih koji su sutjeli kad se zakon o braniteljskim mirovinama donosio i usvojio.Nisu si branitelji mirovine dodjelili nego im je zakonom dodjeljeno.. isto tako i partizanske pemzije,samo tu se ne bunite ii ne pljujete po nesljednicima partizanskih pemzija. nasljedstvo partizanskepemzije ima samo absurdna Hrvatska inace ni jedna zemlja nema takvih zakona.

RA
rakikaki
11:17 27.02.2015.

E hrvati što smo doživjeli!? Izgleda da smo trebali pustiti agresore da nas pokolju. Hrvati su stvarno stoka koja ne zaslužuje državu.

Avatar Neron
Neron
10:39 27.02.2015.

Nevjerojatni su ovi "legalisti"! Prvo im smeta što branitelji protestiraju, onda je to neustavno, nelegalno, protuzakonito. Sad kad se pokušava povesti rasprava u Saboru - opet ne valja. Mislim da nije problem u tome što branitelji RADE, nego što to rade BRANITELJI! Samo naprijed, dečki i cure!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije