Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na predizbornom skupu

Glavaš se vraća u pritvor? 'Pitanje je sata kada će me uhititi'

glavaš
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/7
04.03.2015.
u 21:17

Ustavni sud 12. siječnja 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora

Branimir Glavaš vraća se u zatvor, javlja HRT. Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, Vrhovni sud prihvatio je žalbu zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva i preinačio rješenje Županijskog suda te je ponovno odredio istražni zatvor za Glavaša.

– Ništa još nisam dobio, čuo sam sve od medija. Vidim da su se svi raspisali s visokim stupnjem vjerodostojnosti. Ja idem u Baranjsko Petrovo Selo gdje imamo skup, idem to odraditi. Na potezu je županijski sud koji će izdati nalog policiji. Hoće li doći po mene večeras ili ujutro, ja to ne znam, rekao nam je Glavaš koji je u šali dodao kako ne ide preko mađarske granice nego na skup.

Branimir Glavaš svoj je stan napustio u 18.55 sati praćen mnogobrojnim novinarima te se uputio na predizborni skup.

'Nudi mi se nagodba'

Tamo je izjavio kako je stigao odgovor na njegovu lanjsku tužbu protiv Hrvatske. Nudi mu se, kazao je, nagodba – iznos od dvije i pol tisuće eura i podmirenje sudskih troškova.

- Inzistiram da se Hrvatska proglasi krivom za kršenje ustavnih, zakonskih i ljudskih prava Branimira Glavaša. Ne zanima me značajnija financijska dobit, želim da međunarodni sud u Strasbourgu kaže "da, kriva je" i da mi se isplati odšteta od jednog eura. To je moja zadovoljština, jedan euro i izreka "kriva je Republika Hrvatska" – naglasio je Glavaš.

Ponovno ga se zatvara nakon što je podsjetio je, proveo pet godina, dva mjeseca i dva dana iza rešetaka.

- Sudbina je htjela da se ovaj skup održava u posebnoj atmosferi. Drago mi je da vama ne vladaju razočaranje, strah i neizvjesnost, već optimizam i vjera u HDSSB – poručio je članovima i simpatizerima stranke.

Nije slučajno, nastavio je, to što se događa.

- Sve je tempirano u vrijeme koje odgovara političkim elitama koje drmaju Hrvatskom. Jasan je ovo pokazatelj da je nešto trulo u državi Danskoj, nešto je trulo u Hrvatskoj, stvorenoj na krvi najboljih hrvatskih sinova – rekao je.

'Jasno reći ne'

Treba jasno reći "ne", nastavio je, antinarodnoj i antinacionalnoj politici.

- Neće nas zaustaviti niti ovakvim represivnim mjerama, uhićenima, koje su pretpostavka da se razbije HDSSB. Takvi suludi potezi neće imati prođu među građanima. Suprotstavit ćemo se svim mogućim snagama, organiziranim i neorganiziranim i u najkraće vrijeme reći "ne" – istaknuo je, najavivši "ustanak protiv svih tih nepravilnosti".

Odluka o ponovnom zatvaranju motivirala ga je, izjavio je, da dođe u Baranjsko Petrovo Selo, na skup uoči općinskih izbora.

- Pitanje je sata kada će me uhititi. Spreman sam postupiti po nalogu represivnog aparata i uputiti se u remetinečki zatvor – zaključio je.

Više informacija o uhićenju nije imao ni Glavašev odvjetnik Dražen Matijević.

– Koliko vi znate, toliko i ja – nepotvrđenu glasinu – komentirao nam je Matijević vijest da njegov branjenik ipak mora u istražni zatvor. Za njega je to, nastavlja, pravni presedan, no nije previše iznenađen.

– Dobri su mi ljudi jutros prišapnuli da bi se to moglo dogoditi. Zvao sam u 13.30 Županijski sud u Zagrebu, ali još ništa nije bilo stiglo – dodao je Matijević.

S Branimirom Glavašem čuo se večeras, a on je, kaže, zgranut.

>> Glavaš se pojavio na sjednici vijeća i srdačno izljubio Antu Đapića

Komentara 127

Avatar mrado88
mrado88
18:55 04.03.2015.

U našoj državi je moguća i drvena peć.....pa zašto ne i ovo....

BO
Bogodol
19:22 04.03.2015.

Na žalost izgleda da Pupavac vuče poteze i ostvaruju se njegovi i Pusića želje (braci i seki te Teršelićki), ovo je žalosno da se krši Ustav i zakon, a ubojice i silovatelji belje se žrtvama po Vukovaru i ostalim mjestima gdje su izvodili zločine. Neka Bog dade Glavašu snage i smirenosti, uspjet će dokazati istinu i također onaj stih "istina je voda duboka".Glavš mora dobiti ovu bitku koja je prljava ali želim mu uspijeh.

KA
kaco
19:18 04.03.2015.

Stvarno ovo naše pravosuđe je katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije