Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL U HDSSB-u

Branimir Glavaš: Politike mi je preko glave. Sit sam i Sabora

08.09.2016., Osijek - Branimir Glavas predsjednik i zacetnik HDSSB-a. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.10.2016.
u 13:30

– No, budućnost stranke nije ni Vladimir Šišljagić. Učinit ću sve da se stranka koju sam stvarao očuva i pomladi, a mene neće biti – poručuje Glavaš

Od ukupno 15 načelnika i gradonačelnika, koliko je HDSSB izborio na posljednjim lokalnim izborima, čak je 11 završilo na “pobunjeničkoj” strani, u žestokom raskolu koji potresa stranku. Redom su i izbačeni iz članstva., čak i osječki župan Vladimir Šišljagić

Glavašev HDSSB ostao je, tako, i bez Belišća, kojemu je na čelu Dinko Burić, ujedno i predvodnik nezadovoljnika. Na istom je popisu i Zoran Kovač, gradonačelnik Donjeg Miholjca.

Pomirljivi tonovi

“Trese” im se i kvorum. Isključeno je ili pod suspenzijom deset od 25 članova Predsjedništva HDSSB-a. Kraj se, očito, još ne nazire. Na adresu Suda časti i dalje stižu zahtjevi za suspenziju Branimira Glavaša i predsjednika Dragana Vulina, na što im se mahom odgovara isključivanjem iz stranke.

No, iako je najavljivano drukčije, i drugi dan javne pobune – relativno pomirljivi tonovi iz HDSSB-a.

– Najavio sam povlačenje iz politike u izbornoj noći i toga se držim i danas. Već jutro nakon izbora sastao se vrh stranke i odlučeno je, na moju inicijativu, da nam hitno treba pomlađivanje stranke, odnosno da predsjednik Vulin odabere sebi 10 do 15 ljudi u dobi od 30 do 40 godina koji će činiti okosnicu HDSSB-a – počeo je Glavaš.

Poručio je i tada, istaknuo je, da se ne planira kandidirati ni za jednu funkciju u stranci. Napunio je u rujnu 60 godina, a i čeka ga ponovljeno suđenje za ratni zločin u Osijeku 1991. pa će mu trebati, naveo je, “puno energije da dokaže nevinost”.

– No, budućnost stranke nije ni Vladimir Šišljagić. Učinit ću sve da se stranka koju sam stvarao očuva i pomladi, a mene neće biti – poručio je.

Ne isključuje ni odlazak iz Sabora.

– Devet puta sam biran u Sabor, sit sam ga! Nisam ja iskompleksirani političar kojemu je čast sjediti u onim crvenim kožnatim foteljama. Politike mi je više preko glave – rekao je nešto oštrije.

O povlačenju iz politike razmišljao je u srijedu, kako je sam izjavio, i Vulin.

– Razočarao sam se u ljude, ali ne želim mladima pokazati da se treba predati, podvući rep i maknuti se – rekao je Vulin.

Pozvao je članove da se “ne svrstavaju na stranu”.

Čeka se Glavni odbor stranke

– Jedan je HDSSB, mi smo obitelj, a stvari se rješavaju unutar obitelji. Suspendirane pozivam da dođu pod okvir stranke. Isključeni se mogu žaliti Visokom sudu časti – poručio je on.

Druga strana jučer nije javno istupala. Računaju da bi se nešto, povoljno za njih, moglo riješiti na sastanku Glavnog odbora stranke. No, njega treba sazvati ili predsjednik odbora ili zamjenik, a obojica su – izbačeni. Te ovlasti pak ima i trećina članova.

 

Komentara 8

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:03 28.10.2016.

I Hrvatskoj je puna kapa udbo Glavaša i njegove privatne "stranke, Slavonija je rekla NE!

DU
Deleted user
14:00 28.10.2016.

E Branimire, na žalost prešao si crtu, mogao si se na vrijeme povući i uživati u mirovini. Ovako, povlačit će te po blatu.

Avatar IvanIvic1984
IvanIvic1984
14:21 28.10.2016.

Povuci se iz sabora ako si sit politike!Kao i inače jak si samo na riječima,dok su tvoja djela uvijek govorila drugačije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije