Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavaš o slučaju Karamarko:

HDSSB dobro zna što će i kako ćemo se postaviti u rješavanju ove neugodne situacije

Branimir Glavaš
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
31.05.2016.
u 09:45

"Za HDSSB novi izbori značili bi ozbiljan povratak u Sabor s minimalnim klubom zastupnika, a potencijalni partneri omogućit će nam osvajanje jednog ili dva mandata više", uvjeren je Glavaš

HDSSB-ov zastupnik Branimir Glavaš rekao je, gostujući u Novom danu na N1 televiziji, da stranka ima jasan stav o tome kako će glasovati o eventualnom opozivu potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, a otkrio je i da je njegova stranka spremna ako dođe do novih izbora. 

"Mi jako dobro znamo što ćemo, meni je potpuno jasno što se događa, jasan mi je i stav o tome kako ću se postaviti u rješavanju te neugodne situacije, ali stranačko tijelo još nije imalo sjednicu. Svoj stav ću reći i na sjednici. Mislim da je korektno prema kolegama da s tim ne izlazim u javnost prije nego što stranačko tijelo odluku formalizira", rekao je Glavaš, prenosi N1 televizija.

"Ovih dana izloženi smo svrstavanju na jedan ili na drugi blok. Pokušava nas se staviti kao neki privjesak SDP-u, što ovom prilikom želim demantirati. Ne pripadamo ni bloku koji je pokrenuo glasovanje o nepovjerenju, ali ne pripadamo ni taboru koji se grčevito bori da skupi glasove da Karamarko ostane potpredsjednik Vlade", rekao je.

"Ostat ćemo oporba i u ovoj i u nekoj budućoj Vladi"

"Ako dođe do preslagivanja, HDSSB neće uopće uzeti u obzir varijantu i mogućnost da bi se svrstao u formiranje Vlade ili prihvatio neki resor, ostat ćemo oporba. Ne dolazi u obzir participacija u nekoj eventualnoj budućoj Vladi. U ovoj ili nekoj drugoj Vladi ostat ćemo oporba."

Ranije su postojali navodi da im je Vlada namjeravala ponuditi poziciju ministra poljoprivrede, što Glavaš potvrđuje, ali kaže da se od toga odustalo.

"Mjesto ministra poljoprivrede neće biti mjesto pokušaja da nas se uvuče u te igre."

Rekao je da ni dva zastupnika HDSSB-a ni on nisu bili izloženi nikakvim pritiscima iako se mnogo priča o tome da će se pokušati lobirati među zastupnicima,

"Nas nitko ne lovi, samostalna smo stranka sa svojim programom, stavom i principima. Zastupnici će zaštititi naš ugled i želimo sačuvati obraz za buduće izbore i da pokažemo biračima da se ne prodajemo."

"Sabor ne radi. Mi ne radimo. Uzeli smo slobodan tjedan jer nemamo što raditi"

To treba što prije riješiti, kaže o aferi Konzultantica"Hrvatska je talac tih odnosa u Vladi, to se mora raspetljati. Problemi se najbolje vide u Saboru. Sabor ne radi. Mi ne radimo. Nismo si uzeli slobodan tjedan jer ne želimo raditi, nego nemamo što raditi. Posljednja tri mjeseca radimo na starim izvješćima iz 2014., 2015., ništa strateško, ništa bitno, ništa reformsko. Sabor ne funkcionira i talac je odnosa u Vladi. To nije dobro za Hrvatsku. RH izgubit će idućih mjeseci dok ne dođe do eventualnih izbora i to će za ovu godinu biti katastrofa", rekao je Glavaš.

Na pitanje treba li čekati odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, kaže da bi to bilo dobro, ali ne vjeruje da će se to dogoditi prije glasovanja u Saboru.

Afere oko HDZ-a ne prestaju, rekao je zastupnik HDSSB-a.

"To je dodatni pritisak na javnost, na zastupnike, i mislim da su Karamarko i HDZ u teškoj situaciji."

Rekao je da je i sam proživio medijsku hajku tijekom svog sudskog postupka.

"Ona utječe na formiranje javnog mijenja, zastupnici ne mogu točno i precizno razlučiti što je medijska hajka, a što je pozadina tih napisa. O tome najbolje zna Karamarko, a zna i HDZ", rekao je.

Vrhovni sud ovaj tjedan odlučuje o Glavaševoj žalbi

"Mi ovih dana ne izlazimo sa svojom odlukom jer ne želimo da nas se pokušava svrstavati u neke križaljke. Ne želim da HDSSB bude stranka koju će prisvajati", rekao je.

Kaže i da ovaj tjedan ima i svojih problema, svojih briga. Vrhovni sud odlučuje o njegovoj žalbi.

"Stranka je imala aktivnosti oko lokalnih izbora i nismo se stigli baviti tim problemom."

"HDSSB neće biti suzdržan, to bi bilo nekorektno prema javnosti. Nećemo napuštati dvoranu ili izostati sa sjednice taj dan. Pritisnut ćemo gumb ili dići ruku 'za' ili 'protiv'. Imat ćemo jasan stav u skladu s našim uvjerenjima. Neće to biti rezultat nikakvih zakulisnih igara ili trgovina, želimo poslati poruku biračima da HDSSB nije jednako HDZ niti jednako SDP. Ako iznesemo svoj stav prije, doći će do salve napada jedne ili druge strane biračkog tijela", smatra Glavaš.

"Mi nismo ničiji privjesak, ali često smo bili suočeni s takvim napadima. Ni u kakvim preslagivanjima nećemo sudjelovati, mi smo oporba", poručio je.

"Za nove izbore imamo snažnog koalicijskog partnera i siguran klub u Saboru"

"Ako padne Vlada, na izbore idemo sa snažnim koalicijskim partnerom, ne bojimo se", otkrio je za N1 i smatra da bi ovaj put imali bolji rezultat, a u Saboru svoj klub.

"Za HDSSB novi izbori značili bi ozbiljan povratak u Sabor s minimalnim klubom zastupnika, a potencijalni partneri omogućit će nam osvajanje jednog ili dva mandata više", uvjeren je.

>>Glavaš započeo kampanju, najavljuje pobjedu u Osijeku

Komentara 20

MS
mare_split
10:54 31.05.2016.

E, moj g. Branimire! Žao mi je reći no, razočarana sam vašim podugim kazivanjem - NIČEG! Guknite, za koga ste i ne boj te se 'pritisaka'! Pritišću nas 'sile' zaostalog komunjars...sko-četničkog zla! Kužite li g. Glavaš? A ... da će će te na novim izborima proći 'bolje' pusta je fantazija: Hrvati se zbijaju oko stožerne stranke što HDSSB nije! Priključite se, ali iskreno: pokretu za očuvanje NAŠE Domovine i hrvatske budućnosti!

LU
luli
10:33 31.05.2016.

šta se dogodilo, iz mržnje prema hdz-u Glavaš je u stanju i uništavača svega Hrvatskog, milanovića, dovest na vlast??!

SE
sekta
10:12 31.05.2016.

glavas cini mi se sabora vise nikad nece vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije