Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

'U ovom trenutku mi ne vidimo razloga za Lozančićevu smjenu'

Božo Petrov
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
06.02.2016.
u 10:21

"Mislim da se razrješenje može dogoditi jedino ako su dva potpisa tako da u ovom trenutku Lozančić još nije razriješen"

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov rekao je danas da je obavio razgovor s Draganom Lozančićem te da nije primijetio stvari koje bi upućivale da postoje razlozi zbog kojih i dalje ne bi mogao biti ravnatelj SOA-e.  

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović jučer je donijela rješenje o Lozančićevu razrješenju i poslala ga na supotpis premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji će odluku o tome donijeti idući tjedan.  

- Mislim da se razrješenje može dogoditi jedino ako su dva potpisa tako da u ovom trenutku Lozančić još nije razriješen - rekao je Petrov jutros u emisiji Intervju tjedna na Hrvatskom radiju, dodajući da je predsjednica učinila taj korak sa svoje strane.   

- Naravno, o svemu tome bi trebao odlučiti premijer - rekao je Petrov. Dodao je da premijer ne donosi naglo argumente te da vjeruje u Oreškovićevu krajnju procjenu.  

Bi li Most stao na stranu Lozančića?  

- U ovom trenutku mi ne vidimo razloga za smjenu - odgovorio je Petrov.  

Petrov je rekao da se Most nije urušio te da ljudi imaju velika očekivanja od njih i da su nestrpljivi, ali da se treba usuglasiti oko prvih koraka i taj dio se sada radi.  

- Od sljedećeg tjedna krenut će se s radnim timovima za područje javne uprave - rekao je Petrov. Naglasio je da se preustroj ne može kvalitetno raditi bez analize.

Što se tiče imenovanja novog ministra branitelja Petrov je rekao da je i sam vjerovao da će to biti napravljeno do kraja ovog tjedna, kao što je bilo najavljeno. Petrov je dodao da se to prolongiralo, pretpostavljajući da je razlog situacija oko SOA-e.

- Vjerujem da će početkom tjedna to biti riješeno - rekao je Petrov.

>> Što će biti s ravnateljem SOA-e Draganom Lozančićem?

Komentara 199

SU
suncesmokvemaslina
10:38 06.02.2016.

e Božo,Božo...u ovom trenutku ne vidim zašto ti je smetalo praćenje i prisluškivanje tebe zašto ti je to smetalo, zbog čega si ostavio sdp..Božo,Božo ovom trenutku ne vidim razloga zašto nisi koalirao s sdpom.

BR
brojevi
10:50 06.02.2016.

SOA je duboko kompromitirana. I za manje afere padale su glave i ako se tvrdnje pokažu točnim nema drugog ishoda. Petrov i Orešković pokazuju prijeko potreban oprez u donošenju odluka, kako i dolikuje pragmatičnim nosiocima visokih državnih funkcija. Vjerujem da je izglasavanjem nepovjerenja Ostojiću i moguća smjena Lozančića samo vrh ledenog brijega zlouporabe obavještajne zajednice od strane SDP-ove vrhuške. Demokratsko je pravo svakog da misli i prosuđuje drugaćije.

RI
rijecanin84
10:26 06.02.2016.

hebivjetar. Jel ti treba nacrtat??? Strucnjaci sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije