Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik Vlade

Petrov: Odluka o preustroju županija tek nakon analize stanja

Božo Petrov
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.04.2016.
u 20:52

Petrov je, nakon pregovora sa sindikatima, izvijestio i da se, vezano uz prijedlog preustroja regionalne uprave i lokalne samouprave, trenutačno radi analiza u Ministarstvu uprave, a u izradu modela krenut će se, kaže, nakon što se dobiju svi potrebni podaci

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je danas da je sadašnje stanje u sustavu županija neodrživo te da će se nakon analize stanja koja je u tijeku vidjeti hoće li se ići u smanjenje broja ili ne komentirajući tako izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da sustav županija treba zadržati, ali na racionalnijim osnovama.

Petrov je, nakon pregovora sa sindikatima, izvijestio i da se, vezano uz prijedlog preustroja regionalne uprave i lokalne samouprave, trenutno radi analiza u Ministarstvu uprave, a u izradu modela krenut će se, kaže, nakon što se dobiju svi potrebni podaci.

– Sadašnje stanje jeste neodrživo, a hoće li se ići u smanjivanje broja županija, to ćemo vidjeti – rekao je Petrov novinarima koji su ga pitali da prokomentira izjavu predsjednice.

Petrov kaže da situaciju treba analizirati i u lokalnim samoupravama. Neminovno treba promijeniti način funkcioniranja, napominje i dodaje: – Zaista, sustav 500 i nešto općina i gradova nije održiv. 

>> Petrov: Zavidim Kovačiću što ima veću slobodu reći ono što puno ljudi misli

Komentara 26

DA
Darko22
21:29 29.04.2016.

Nisam za donošenje nepromišljenih i prebrzih odluka, ali koji vrag ste radili zadnjih 100 dana ? Mislim da bi sama analiza stanja odavno trebala biti u tijeku

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
21:32 29.04.2016.

božo....iako sam glasao za most....ak hoćeš biti na vlasti...bolje ti je da se javljaš jedamput mjesečno u maksimali...ili nebuš više na vlasti niti u seoskom vatrogasnom društvu....izgleda da si ti uspio postati usko grlo za reforme.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:09 29.04.2016.

Božo ova je zemlja umorna od analiza.po ministarstvima imate toliko papira od silnih analiza da se Hrvatska na tome može dvije zime grijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije