Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST glasovao za Bačića

Petrov najavio: Do kraja godine pretplata će pojeftiniti 15 kuna!

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.02.2017.
u 17:25

Predsjednik Mosta Božo Petrov komentirao je danas odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da pokrene postupak protiv njega.

- Predmet koji je danas u razmatranju Povjerenstva je imenovanje osobe koja je u prvom redu osoba koja je jedna od deset osnivača Mosta, osoba kojoj u potpunosti vjerujemo. On je isto tako županijski vijećnik, aktivno se bavi politikom od 2013. godine, izabran je s liste,, nije imao nikakve kontakte ni privatni ili poslovni interes od te uloge koja mu može samo štetiti, a imenovanje u Nadzorni odbor NPKL Vodovoda je napravljen nakon usuglašavanja sa svim ostalim jedincima lokalne samouprave – Općine Slivno, Kula Norinska, Grada Opuzena i Grada Metkovića, svi oni su članice skupštine tog društva i nikada nije došlo do razmimoilaženja ili uskraćivanja suglasnosti. Tek nakon svega toga je ta osoba u mome srodstvu. Ja zaista vjerujem da to što je on meni u srodstvu neće imati nikakvog važnog značaja za Povjerenstvo u odlučivanju je li mogla ili ne ta osoba, barem po pitanju načela i moralnosti, biti upitna – rekao je Petrov i rekao kako vjeruje u objektivnost Povjerenstva jer nije narušio neko načelo transparentnosti ili moralnosti. Dodaje kako se tu ne radi o bilo kakvom stranačkom uhljebljivanju nego predstavljanju nekoliko općina u dolini Neretve.

- I danas bih isto napravio jer ne vidim nikakav razlog zašto ne. Da me netko upozorio da je možda to nešto loše, sam bih to prijavio Povjerenstvu, kao što sam se sam prijavio kad sam uzimao kredit za kuću, kao što sam i druge stvari prijavljivao. Ali ovdje nisam smatrao da se bilo što loše događa. Ta osoba nije ostvarila nikakav probitak, nema poslovnog ni osobnog interesa gospodina Jerkovića – dodaje Petrov te kaže da sad čeka odluku Povjerenstva.

Osvrnuo se i na imenovanje novog glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i odluku Mosta da ga ipak podrži iako je još jutros bio za imenovanje aktualnog v.d.-a Blage Markote.

- Dugo smo se usuglašavali jer nam je bilo bitno da dobijemo garancije da će se provesti restrukturiranje na HRT-u, s obzirom na sve te garancije koje smo dobili i razgovor s gospodinom Bačićem da će se do kraja godine smanjiti pretplata, odlučili smo glasovati za njega. Za nas HRT nije pitanje danas, sutra i drago mi je da smo donijeli zajednički hodogram aktivnosti. Tih možda nekome minimalnih 15 kuna manje za pretplatu garancija su restrukturiranja, reorganiziranja HRT-a i dokaz da će se kvalitetnije raditi. Meni je želja da se to napravi, pa makar i do kraja godine – rekao je Petrov. 

>> Božo Petrov: Objavit ćemo sve komunističke dosjee

Komentara 13

DU
Deleted user
18:22 17.02.2017.

Kod nas se udomaćila uzrečica: "Laže ko Božo Petrov!".

NO
Norway
17:59 17.02.2017.

O jade,a Karamarkova cura,koja mu nije bila zena je bila uzrokom svih " nevolja" i visemjesecne blokade svega u Hr. Kosis sve sto ti se nadje na putu,gradis kucu i pravis se svetac,pozivas se na postenje,a blokiras bilo kakav oporavakak ove jadne zemlje,na vlasti si opozicija,Orepica si nam upakirao kao najprimjerenijeg i divis se uglavnom sam sebi.Pa sa srecom ti bilo,nek ti Bog oprosti,nisi dostojan ni uzrujavanja

MA
macor
18:36 17.02.2017.

Jos jedna laz samo zbog lokalnih izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije