Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnik Mosta

Božo Petrov: Ako je moja ostavka uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti, ja ću to prihvatiti

Božo Petrov Most
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
03.06.2016.
u 17:12

- MOST će na kraju donijeti konačnu odluku jer je jedno od dva najvažnija pravila da MOST odlučuje većinom - kazao je Petrov.

- Sve što se dosad od presice gospodina Oreškovića pojavilo u medijima su klasični spinovi. MOST nezavisnih lista i dalje inzistira na smjeni prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka radi osobne kompromitacije.

Ne razumijem razloge po kojima sam definiran remetilačkim faktorom u Vladi. Iza mene se ne vuku afere. Znam da sam pred Bogom čist - kazao je čelnik Mosta Božo Petrov u Metkoviću. 

- Ali ako je to uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti, spreman sam dati ostavku. Nisam zbog pozicija krenuo se boriti i nema te pozicije koja bi bila ispred domovine. Ako je to cijena, platit ću je. MOST će na kraju donijeti konačnu odluku jer je jedno od dva najvažnija pravila da MOST odlučuje većinom - kazao je Petrov i zaključio da se "nada da će pristup MOST-a biti jednom standard u hrvatskoj politici".  

Premijer Tihomir Orešković poručio je u obraćanju javnosti da neće dati ostavku te je pozvao potpredsjednike Vlade Božu Petrova i Tomislava Karamarka da se povuku sa svojih dužnosti.

– Odnosi gospodina Karamarka i gospodina Petrova postali su prevelik teret za ovu Vladu i za Hrvatsku. Svi ste vidjeli da sam posljednjih dana uložio puno napora da se njihovi odnosi poboljšaju, no bezuspješno. Stoga pozivam Karamarka i Petrova da se u nacionalnom interesu povuku sa svojih dužnosti – izjavio je Orešković i dodao da će se na taj način potvrditi stabilnost Vlade.

Orešković je istaknuo da nove izbore ne smatra dobrim rješenjem jer bi se na njih potrošilo između milijardu i dvije eura

>> Zoran Milanović nakon obraćanja premijera: 'Izbori su u devetom mjesecu'

Komentara 201

MM
mali mate56
15:21 03.06.2016.

Noje još odabrao šefa kabineta, cekaj Tim što si navalio?

CI
civil
15:05 03.06.2016.

kako to..pa tek je pocela suradnja s grizlijom...

DU
Deleted user
15:06 03.06.2016.

I tebe ceka prvo Uskok A onda Hostel Remetinec i to zbog Metkovica samo polako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije