Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

Nacionalno vijeće Mosta odlučit će hoće li Most ostati u Vladi, ako Karamarko 'preživi' glasovanje u Saboru

Božo Petrov Most
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/12
27.05.2016.
u 17:51

- 12 saborskih zastupnika ima jedinstven stav, Martinović i Mišić su odlučili suprotno, a stav Lovrinovića ne znam - kazao je Petrov.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako nisu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja te je izrazio uvjerenje da će prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko preuzeti  odgovornost, a Domoljubna koalicija dati novog kandidata za tu potpredsjednika.

Ukoliko prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko preživi u Saboru glasanje o nepovjerenju, tada će se, rekao je lider Mosta Božo Petrov, sastati Nacionalno vijeće Mosta i odlučiti što dalje, odnosno hoće li Most ostati u Vladi s HDZ-om i Tomislavom Karamarkom kao prvim potpredsjednikom Vlade. Petrov i dalje vjeruje da do glasanja u Saboru uopće neće doći i da će u međuvremenu i Domoljubna koalicija i Karamarko shvatiti da je u interesu svih građana da Vlada Mosta i HDZ-a preživi, da Karamarko izađe iz te Vlade i da HDZ predloži nekog drugog umjesto njega. Nije želio komentirati premijera Tihomira Oreškovića, odnosno njegovu izravnu podršku Karamarku.

- Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj trebamo podržavati stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa - poručio je Petrov s konferencije za novinare.

- Vjerujem da će Karamarko prihvatiti odgovornost i da će Domoljubna koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika - rekao je Petrov te poručio kako želi stabilnost.  - Cilj nam je stabilizirati Vladu, ali i udariti druge standarde u politici - naglasio je.

 

- Na telefonskoj sjednici Mostovi ministri su bili za razrješenje Karamarka. Uskoro će biti glasovanje u Saboru gdje će to potvrditi saborski zastupnici Mosta. Nadam se da do toga neće doći. Da neće doći do glasovanja i da će Karamarko prihvatiti ovu odgovornost i da će Domoljubna koalicija dati drugog čovjeka za prvog potpredsjednika Vlade. Što se tiče HDZ, ako članovi HDZ-a žele da bude predsjednik, mi se nećemo miješati - rekao je Petrov.  -  12 saborskih zastupnika ima jedinstven stav, Martinović i Mišić su odlučili suprotno, a stav Lovrinovića ne znam - kazao je Petrov.

- Ne vidimo problem da je Karamarko predsjednik HDZ-a - kazao je Petrov te dodao kako očekuje pritiske. - Na to smo i navikli. Imali smo strahovite pritiske prvih sedam tjedana, ali se nismo predali. U ovom slučaju smo vrlo brzo donijeli odluku, ma koliko ona bila teška. Ne želimo izazvati razlaz Vlade, ali na neke stvari ne možemo pristati - rekao je Petrov.  - Smatramo da javni dužnosnici trebaju biti odgovorni, ali makar to bilo i u indirektnim vezama - rekao je Petrov.

Na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade svih šest Mostovih ministra glasalo je za opoziv Tomislava Karamarka, dok su oni iz Domoljubne koalicije dali potporu šefu HDZ-a.

Podsjetimo, još jučer čelnik Mosta za Večernji list potvrdio je da će saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a Tomislava Karamarka s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

>>Održana telefonska sjednica: Vlada dala potporu Karamarku, Mostovi ministri glasali za opoziv!

>>Petrov: Karamarko mora otići iz Vlade. Most će glasati za SDP-ov prijedlog u Saboru!

Komentara 192

RA
ravko1952
12:26 27.05.2016.

Nisam ja. Nisam htio, majke mi, časna pi....... ili će ponuditi muljanoviću registrirano partnerstvo____kod javnog bilježnika naravno.

MI
mirtebi
12:57 27.05.2016.

Zasto brisete komentar koji nikoga ne vrijedja, radite otvoreno za SDP. Rekao sam da Most besramno stiti kriminal u SDP . Koruptivna nabava migova , milijunske predstecajne pogodbe pogodnima, prodaja Croatia Osiguranja prijatelju ispod cijene, zastita kriminala u mupu ii Ranka Ostojica, europska sredstva podobnima a ne vrijednima. Cemu cenzura

BE
beitsche
12:12 27.05.2016.

nek se makne i ne smeta,,kad sam nezna dal bi piskio dal bi kakio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije