Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na čelu akcije

Božo Barbarić: Raskrinkao narkomafiju u redovima istarske policije

barbarić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.10.2014.
u 22:13

U vrijeme Olivera Grbića imenovan je načelnikom PNUSKOK-a, a povratak u Rijeku sam je tražio zbog obiteljskih razloga

Neslužbena informacija da je akcijom Agram rukovodio Božo Barbarić, prvi čovjek riječkog PNUSKOK-a, za mnoge nije iznenađenje. Uz 43-godišnjeg Barbarića, koji je u policiji od 1984. godine, veže se čitav niz istraga poznatih slučajeva i imena, još od vremena kad je u Rijeci, nakon što je radio na poslovima suzbijanja općeg i organiziranog kriminala, bio načelnik Odjela kriminaliteta droga i označen jednim od najperspektivnijih kadrova policije.

Jednako dobro kao što ga pamte riječki dileri pamte ga i narkobosovi koji su “pali” u brojnim akcijama razbijanja međunarodnih narkolanaca i presijecanju krijumčarskih puteva narkotika, koje je vodio u suradnji s policijama susjednih i zemalja zapadne Europe i Južne Amerike. U travnju 2009. imenovan je načelnikom Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Rijeci, a tri mjeseca potom, kad je Oliver Grbić imenovan ravnateljem policije, postao je načelnik PNUSKOK-a. Na mjestu prvog hrvatskog FBI-ovca bio je oko godinu dana, zbog obiteljskih razloga tražio je da se vrati u Rijeku i od lipnja 2010. vodi riječki regionalni odjel PNUSKOK-a, jedan od četiriju u Hrvatskoj.

I pauka na zidu i miša u rupi, tko god imalo skrene, neka zna da će biti otkriven ma u kojoj se rupi skrivao, to je poruka svima – rekao je Barbarić kad su javnosti u veljači ove godine otkriveni detalji višemjesečne istrage u kojoj je raskrinkana zločinačka organizacija, narkomafija u policijskim redovima u PU istarskoj. Upravo te rečenice oslikavaju Barbarićev beskompromisni način rada i njegovo poimanje policijskog posla. Prije afere “pokvareni policajci”, na koju je bio izuzetno ponosan, vodio je akciju u kojoj su uhićeni krivotvoritelji novca i otkrivena prva hrvatska ilegalna tiskara eura u Bjelovaru, kao i s kolegama iz Slovenije akciju protiv krijumčara narkotika čiji se lanac protezao od Albanije do Italije. Slovenska mu je policija dodijelila i priznanje, Bronasti znak policije, za međunarodnu suradnju u rješavanju slučaja ubojstva talijanskog državljanina u Sloveniji, u kojoj je Barbarić sa svojim dečkima otkrio ključne dokaze. Sudeći po nedjeljnim uhićenjima, Barbarić se, nakon što je iza rešetaka strpao bivše kolege narkodilere, sa svojom ekipom i suradnicima iz drugih državnih službi uhvatio drugog posla – akcije Agram.

>> Završilo istražno ročište, uskoro odluka hoće li Bandić i ostali ostati u pritvoru

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 10

JJ
jjkeizerin
21:20 22.10.2014.

E ovo vec ne zvuci lose, svaka cast. Kakve vrazje droge i kriminal, nema bas nicega dobroga od toga, ili nije tako?

GL
glory
22:39 22.10.2014.

Barbarić je vrhunski stručnjak za te stvari. Geni kameni-nema šale. Tako i treba.

SA
sablja810
08:51 23.10.2014.

'Cajac od 1984.godine, a ima 43 godine ?! Kako je to moguce ? Znaci da se opet prepisuje. Zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije