Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardinalov nalog

Danas nam svima treba Božja milost

bozanić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
15.12.2014.
u 20:47

Biskupi su se fotografirali ispred spomenika Alojziju Stepincu, kazavši kako u ovoj godini žele pohoditi mjesta vezana uz njega, kao što je Lepoglava

Župnici Zagrebačke nadbiskupije poslušali su nalog kardinala Josipa Bozanića i prenijeli vjernicima poziv na trodnevni post i molitvu, koji će početi ovoga četvrtka i trajati do subote.– Kardinala je na taj potez motivirala gospodarska situacija u zemlji i teške prilike u kojima ljudi žive. Nije to ništa neobično jer takvi poticaji sežu do starozavjetnih proroka, koje je Gospodin pozivao da progovore kada je narod bio u bijedi. Danas imamo materijalnu i političku krizu pa je takav poziv razumljiv, ali postoji i duhovna kriza, pa taj poziv treba još bolje shvatiti – rekao nam je isusovac p. Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije. Na upit je li kardinal Bozanić pozvao i na svojevrsnu “borbu protiv demona” današnjice, jer je poznato da se Krist s najtvrdokornijim demonima u evanđeljima obračunavao upravo postom i molitvom, p. Fridl kaže da svaki post ovisi o “čistoći namjere”

.– Radi s o čistoći želje i potrebi, a Bog čita i uslišava te molitve – kaže p. Fridl. Sam kardinal Bozanić danas je u Lepoglavi izjavio kako su biskupi već počeli s molitvom za domovinu jer “u ovim posebnim trenucima osjećamo da nam je potrebna Božja pomoć svima u Hrvatskoj”.

Na post su pozvani svi zdravi i odrasli katolici, što znači da se onoga dana kada poste samo jednom smiju dosita najesti, a uz post ide i nemrs, pa obrok ne sadrži ništa mesnoga u sebi.– U petak 19. prosinca postit ćemo i za Domovinu. Neka naše odricanje bude u radosti darivanja, osjećajući solidarnost s onima koji se moraju boriti za svoj kruh – poručio je kardinal Bozanić. Biskupi su dosad pozivali na post i molitvu za domovinu, hrvatske generale u Haagu, mir u Ukrajini i Siriji, ali je to bilo u formi apela, dok je trodnevnica posta i molitve, s preporukama župnicima (i to u predizborno vrijeme!) prvi put organizirana u Hrvatskoj.

>> Kardinal Bozanić pozvao vjernike na trodnevnu molitvu i post za Domovinu

Komentara 16

MX
Mister X
17:32 15.12.2014.

Bozanić: Osjećamo da nam svima treba Božja pomoć, samo Bog nema tog osječaja . Svjestan da grješnici i lažu kad to kažu.. On misli da bi im ite kakao dobro došla ljudska ovozemaljska pomoč u kunama !

NU
nulanulasedam
20:05 15.12.2014.

Ovaj budalaš je isti qrac kao i onaj budalaš u Australiji. Samo je ovaj opasniji jer je tu

Avatar mildessasenf
mildessasenf
18:04 15.12.2014.

Nisam znal da bog dijeli ljude po državnim granicama, i da osobito favorizira ljude unutar ovih... "Bog, Hrvati i Domovina!" To su 3 riječi ispod kojih je opljačkana Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije