Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božić u katedrali

Josipović, Grabar Kitarović i Kujundžić na misi kod Bozanića, Sinčić nije želio u prve redove

kolaž kandidati
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/22
25.12.2014.
u 11:59

Kandidati su tražili da ih kardinal primi kako bi mu mogli čestitati Božić

Kardinal Josip Bozanić nakon današnje će božićne mise primiti predsjedničke kandidate Ivu Josipovića, Kolindu Grabar Kitarović i Milana Kujundžića. Troje kandidata već je stiglo na misu.

S Kaptola poručuju da se Crkva nije htjela uključivati u predizbornu kampanju pa nikoga nisu primali, ali su kandidati tražili da ih kardinal primi kako bi mu mogli čestitati Božić. Stoga će ih primiti u Nadbiskupskom dvoru, pri čemu će svi imati jednak tretman, naglašavaju s Kaptola.

Četvrti kandidat Ivan Vilibor Sinčić nije tražio da ga Bozanić primi. Sinčić je bio u 9 na misi, kažu nam u katedrali. - Nije sjedio u prvim redovima, nego je stajao ispod kora - rekli su nam u katedrali, gdje su prve klupe rezervirane za VIP goste i gdje su smjestili Josipović, Grabar Kitarović i Kujundžić te Sandra Švaljek.

Što je Josipović dobio ispod bora?

- Svim našim građanima i građankama želim sretan Božić. Ovo je blagdan mira, ljubavi i dobrote. Danas je dan kada smo svi zajedno, kada su obitelji zajedno i kada treba misliti na dobru budućnost i na naše bližnje. Trebamo biti zajedno i sa onima kojima je teško, koji trebaju našu solidarnost, ljubav i pomoć - kazao je kod zagrebačke katedrale Ivo Josipović.

Ma pitanje što sebi želi za Božić, Josipović je kazao "dobrotu i ljubav". - Dobio sam poklon ispod bora, ali neka ta sitnica ostane među nama - rekao je Josipović koji nije htio otkriti što je dobio ispod bora. 

>> Bozanić: I u našem se društvu širi strah pred budućnošću, treba nam božićna nada

>> 'Možda su Milanović i Josipović krenuli putem obraćenja, ali neka mi ne dolaze na božićnu misu'

Komentara 128

Avatar Tigar63
Tigar63
14:21 25.12.2014.

Sretan i blagoslovljen Božić svim Hrvaticama i Hrvatima i neka nam Bog pomogne da i dalje nemamo nevjernika za predsjednika.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:38 25.12.2014.

Josipović je gotovo iskorijenio hrvate iz javne komunikacije u Hrvatskoj. Dopušteno je spominjati isključivo tzv. "građane i građanke". Čak se i na Božić ruga hrvatskom narodu vršeći verbalno nasilje nad njim. U njegovom drugom mandatu spominjanje hrvata i hrvatstva moglo bi biti procesuirano. Došao je na misu kao protivnik Kristovog evanđelja, kao protivnik braka ("muško i žensko stvori ih") i sjeo u prvi red. On je izrazito opasan za budućnost hrvatskog naroda i tim je opasniji što mnogi ovo uopće ne prepoznaju i ne shvaćaju što se "iza brda valja". Čestit Božić Kristovim vjernicima želim. Mir s vama.

Avatar arhaika
arhaika
11:30 25.12.2014.

Izgleda da ce udbasija dana cijeli dan pljuvati po crkvi.Jel to ikad spava? Sad je jos crkva kriva za rad vlade i gladne u rh? A kriva je sto je licemjer od presednika dosao na misu¡? Ne treba on crkvi,, vec ona njemu za pol bodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije