Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budnica Hrvatska

'Političari se sjete bosanskih Hrvata samo prije izbora'

budnica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
29.08.2014.
u 15:25

Predsjednik stranke Dragan Martinović nije se izjasnio koga će podržati na predsjedničkim izborima, ali nije propustio priliku da pohvalno izjasnio predsjedniku Ivi Josipoviću

Bosanski Hrvati osnovali su stranku “Budnica Hrvatska - Zajednica bosanskih Hrvata” zato što hrvatska politička elita uopće ne vodi računa o njihovim interesima.

- Više od milijuna hrvatskih građana vuče svoje korijene iz BiH, a samo u Zagrebu svaki je peti stanovnik podrijetlom bosanski Hrvat. No, naspram tako impozantnog broja žitelja kao i velikog obola u razvoju hrvatskog društva, bosanski Hrvati danas su više nego ikada na margini interesa hrvatskih vlasti, kazao je predsjednik stranke Dragan Martinović. Požalio se da se postojanje bosanskih Hrvata aktualizira redovito tek uoči izbora. Tada im se obećava med i mlijeko, ali kada prođu izbori sve se zaboravlja.

- Bosanski Hrvati ostaju na rubu interesa i odbačeni. Budnica Hrvatska odgovor je na višegodišnje zanemarivanje bosanskih Hrvata”. Martinović ističe da su bosanski Hrvati glasali za Milanu Bandića u gradu Zagrebu, a da su na nacionalnoj razini uglavnom glasovali za HDZ. Međutim, ni Bandić ni HDZ nisu ispunili ono što su im obećavali prije izbora. Martinović se nije izjasnio koga će podržati na predsjedničkim izborima. Međutim, znakovito je to da je pohvalno govorio o predsjedniku Ivi Josipoviću koji se, kaže, interesirao za bosanske Hrvata i dolazio na njihova okupljanja, dok je rekao da ne pozna Kolindu Grabar Kitarović.

Hrvatska budnica je protiv prevelikog i neodrživog državnog proračuna i života na državnoj grbači. Martinović je iznio zanimljiv podatak da je 1/3 svih tvrtki u RH u rukama bosanskih Hrvata i njihovih potomaka te da oni ostvaruju 30 posto hrvatskog BDP-a. Martinović je naglasio da Hrvatska budnica samo tjedan dana nakon osnutka ima više od 700 članova.

>> Može li hrvatska vlast osigurati prava BiH Hrvata?

Komentara 29

Avatar Feniks
Feniks
12:57 29.08.2014.

A da Njemački Hrvati osnuju stranku - Njemački Hrvati. Pa bi mogli i Hercegovački svoju. A tek Australski! Neki bi zavičajne udruge pretvarali u stranke. Predlažem i da svako selo ima stranku.

DA
dario2612
13:00 29.08.2014.

upravo ono što treba Hrvatima (bosanskim, njemačkim, hrvatskim) - nova stranka

DU
Deleted user
15:44 29.08.2014.

gecdra29.08.2014 u 14:23h Bože čuvaj Hrvatsku od ovih milijun. ........................................ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Obrnuto, Hrvati iz BiH skupa s Hrvatima iz HR-a stvorili su, obranili i sacuvali Hrvatsku i hrvatski narod od takvih "Hrvata" kao sto si ti. ................................................................................ Da je nekimkim slucajem Istocna Slavonija ostala pod okupacijom Srbije unutar njenog Ustavnog poretka takvi kao ti danas bi te Hrvate iz Slavonije nazivali srpskim katolicima. ............................................................................................ Pravu stetu Hrvatskoj i Hrvatima prave upravo takvi petokolonaski "Hrvati" koji i rukama i nogama kopaju ne bi li iskopali hrvatsku nacionalnu razjedinjenost. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Treba biti posten i priznati: Da nema Hrvata iz BiH danas u Hrvatksoj ne bi imao tko djecu krstiti, uciti vjeronauk, vjencavati ispovijediti i sl. jer preko 60% svecenika i casnih sestara podrijetlom dolaze iz BiH. Zatim. Kakava bi nam bila nogometna reprezentacija bez Hrvata iz BiH. Tenis, i druge grane sporta. Kad je rijec o inetelektualnoj eliti bez Hrvata iz BiH u hrvatskoj umjetnosti, knjizevnosti, znanosti, politici, i sl. Hrvatska bi imala provaliju bez dna. ....................................... Za hrvatsko jedinstvo i slogu svih Hrvata dijljem svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije