Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borut Pahor

'Opet smo na raskrižju. Ali sada dobro poznajemo oba puta. Dakle, koji ćemo izabrati?'

borut pahor
Foto: screenshot/youtube
1/2
30.07.2015.
u 18:56

Želim da sud nastavi i završi posao. Ocjenjujem da arbitražni sporazum nema bolju alternativu. Na temelju iskustva, mogu reći da bi pronalaženje novih puteva značilo povratak staroj praksi, smatra Pahor

Slovenski predsjednik Borut Pahor obratio se slovenskoj, ali i hrvatskoj javnosti dan uoči šeste godišnjice sastanka s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor u Trakošćanu i postizanja dogovora o arbitraži, piše HRT. Govorio je o budućnosti slovensko-hrvatskih odnosa nakon što je Sabor odlučio izaći iz arbitražnog postupka:

"Šest godina poslije, što ćemo i kako ćemo? Hoćemo li zajedno pokušati premostiti nastale teškoće i ići naprijed na putu povjerenja i suradnje ili se nećemo potruditi pa će teškoće opet premostiti nas i ići ćemo natrag po starom putu nepovjerenja i nesporazuma?, upitao je Pahor

"Opet smo na raskrižju. Ali sada dobro poznajemo oba puta. Dakle, koji ćemo izabrati?", pitao je. 

"Želim da sud nastavi i završi posao. Ocjenjujem da arbitražni sporazum nema bolju alternativu. Na temelju iskustva, mogu reći da bi pronalaženje novih puteva značilo povratak staroj praksi. Produljio bi se proces negativne spirale, s nepredvidivim i neželjenim posljedicama, ne samo za obostrane odnose, nego i za mir i stabilnost u ovom dijelu Europe, rekao je Pahor. 

>> 'Idem na izbore, a napisat ću i knjigu. Materijala ima dosta'

Komentara 48

DU
Deleted user
19:13 30.07.2015.

Da, da... Varali ste, muljali, uhvaceni ste u prevari i sad drzite lekcije o pravdi i postenju. Dragi susjedi Slovenci zasrali ste i sad papajte sto ste zasrali...

MS
mare_split
19:19 30.07.2015.

Prekasno je za 'pepeo'! Nakon podle,podvale i uvrijed koje su izrečene na naš račun (pogledajte Mladinu!) te 'insinuacija' (Pahor: '... nepredvidive i neželjene posljedice za mir i stabilnost ...) koje bi, nastavi li EU/EK i slovenija s nečistim radnjama mogle posati Istina ... vrijeme je za reći: dosta i ... zbogom!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:19 30.07.2015.

Tko laže, taj i krade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije