Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija šefa ids-a

Miletić o izjavama Milanovića i Culeja: Treba dvaput razmisliti o posljedicama svojih riječi

Boris Miletić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
25.08.2016.
u 19:24

"Agresivne poruke koje ruše ionako krhke temelje suživota različitih etničkih skupina u Hrvatskoj ne vode nikamo"

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić je u povodu izjava, kojima su predsjednik SDP-a Zoran Milanović, te kandidat HDZ-a Stevo Culej izazvali brojne reakcije, pozvao "sve one koji se upuštaju u takav tip političkog spektakla da dvaput razmisle o posljedicama svojih riječi".

"Je li zbog mjesec dana kampanje vrijedno produbljivati stare razdore i stvarati nove," upitao je Miletić u priopćenju, u kojemu podsjeća kako je prije pet dana iz Barbana uputio apel svim političkim akterima u Hrvatskoj da ne sudjeluju u podgrijavanju netolerancije i šovinizma. Međutim, "u zanosu izborne kampanje mnogi su, čini se, spremni iskoračiti iz prostora prihvatljive razine komunikacije", ocjenjuje Miletić.

"Agresivne poruke koje ruše ionako krhke temelje suživota različitih etničkih skupina u Hrvatskoj ne vode nikamo. One su opasne i ne nose nikom ništa dobro. Cijena koju smo u povijesti plaćali zbog raspirivanja neprijateljstva na ovim prostorima bila je katastrofalna. Zato još jedanput upućujem apel našim političarima, ali i našim susjedima, nemojte to raditi," poručio je.

Ponovio je kako je IDS ponosan što u Istri takvog diskursa nema te kako su mentalitet međusobnog poštovanja i suživota u Istri standardi koji se nikad ne dovode u pitanje. "Ponosni smo što smo drugačiji od drugih," ističe u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Milanović je u razgovoru s predstavnicima nekih braniteljskih udruga, čiji je transkript objavljen, srbijansku vlast nazvao "beogradskom čaršijom, koja se ponaša bahato", te "šakom jada" koja već više od 150 godina ne zna bi li išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku... "Nema ih deset milijuna, a oni bi željeli biti gospodari cijelog Balkana".

Kandidat HDZ-a u 5. izbornoj jedinici Stevo Culej izvrijeđao je saborskog zastupnika dvanaest nacionalnih manjina Veljka Kajtazija najpogrdnijim riječima na njegovom službenom profilu na Facebooku, nazvavši ga "lažljivim srpskim Ciganom", poručivši pritom hrvatskim Romima da na predstojećim izborima ne glasaju za njega jer "ne predstavlja njihov način suživota".

>> Culej priznao da je pisao po Facebooku Kajtazija, objasnio i zašto

Komentara 13

DU
Deleted user
20:21 25.08.2016.

I opet ce bezuvjetno s njim u koaliciju.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:54 26.08.2016.

A koga zanima mišljenje ovog prikrivenog iridentiste ?

DU
Deleted user
08:18 26.08.2016.

Miletiću, prilično je nepismeno staviti u isti kontekst Milanovića i Culeja, razloga za to su bar dva: Culej je samo saborski zastupnik i dokazani domoljub. Zoran Milanović je bivši Premijer, saborski zastupnik u nekoliko mandata, o njegovom domoljublju ne treba puno pričati (Sanader mu omogućio diplomatsku karijeru). Nadalje Culej je rekao ono što misli i iskreno se nadam da će uvijek reći (za razliku od vas Miletiću - koji nećete reći nikad ništa jer bi vama osobno moglo škoditi) bez obzira što svatko od nas o tome mislio. Milanović je naprotiv izrekao ono što ne misli ali se infantilno želio dodvoriti 'velikim dečkima' a oni su ga izvrgli ruglu kako to već veliki/odrasli dečki rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije